SEYDİKEMER İLÇESİNDE YENİ BİR PROJE BAŞLATILDI

Muğla'nın Seydikemer İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir proje daha hayata geçirildi. 'Kadın Eliyle Geleceği Korumak: Gen Bankası ile Buluşuyoruz' Projesi Seydikemer ilçesinde 2 yıl boyunca devam ettirilecek. Proje ile genetik kaynakların ve yerel çeşitlerin korunması amaçlanıyor.

  • 955
SEYDİKEMER İLÇESİNDE YENİ BİR PROJE BAŞLATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer İlçesinde art arda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yeni projeler hayata geçiriliyor. İlçede İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 'kadın eli ile geleceği korumak, gen bankası ile buluşuyoruz' projesini hayata geçirdi.

Proje hakkında bilgi veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı; “Yerel Çeşitlerimiz Sahipsiz Değil” sloganıyla Türkiye’nin belli bölgelerinde “ Tohumun İzinde Projesi” uygulayan Türkiye Tohumcular Birliği ile “Genetik kaynakların ve yerel çeşitlerin korunması, toplanması, değerlendirilmesi ile biyo kaçakçılığın önlenmesi” konularında ortak çalışmalar yürütmekteyiz'' dedi. Maraşlı; ''2018 yılı hasat sezonunda çiftçilerle birebir görüşmeler yapıp hikayelerini öğrendiğimiz 22 çeşit tohumu incelenmesi ve korunması için ilgili kurumlara gönderdik. Yerel çeşitlerin korunması farkındalık ve bilinç oluşturmak için Fethiye Tarım Fuarında stant açtık. Mahallelerimizde çiftçilerimize, okul çağı çocuklarımıza eğitim ve yayım faaliyetlerinde bulunduk ve bu projeyi 2 yıl boyunca aralıksız sürdüreceğiz'' dedi.

Bakmadan Geçme