SEYDİKEMER DE HORTUM BİZİ VURMASIN DUASI

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Karadere Mahallesi sakinleri, 'Hortum Vurmasın Duası'na Çıktı. 17 yıl önce yaşanan hortum, mahalle sakinlerinin yüzlerce dönüm serasını yıkıp geçerken, bazı vatandaşların yaralanmasına neden olmuştu.

  • 1960
SEYDİKEMER DE HORTUM BİZİ VURMASIN DUASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Karadere Mahallesi sakinleri, 'Hortum Vurmasın Duası'na Çıktı. 17 yıl önce yaşanan hortum, mahalle sakinlerinin yüzlerce dönüm serasını yıkıp geçerken, bazı vatandaşların yaralanmasına neden olmuştu. Oldukça büyük maddi ve manevi hasara yol açan hortuma karşı ''Hortum bizi vurmasın'' duasını geleneksel olarak her yıl hortumun vurduğu günde yapan Karadere Mahallesi sakinleri,yine hortumun çıktığı plajda dualı yemek düzenledi.

Karadere ve Kumluova Mahallesi sakinlerinin yanı sıra Seydikemer İlçesi'nden 4 bini aşkın vatandaşın katıldığı ''Hortum bizi vurmasın'' dualı yemeğine, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven de katıldılar.  Fethiye'nin Karadere Mahallesi sakinleri, `hortum bizi vurmasın' duasına çıktı. 17 yıl önce yaşanan, büyük hasara neden olan hortumdan sonra her yıl bu duayı gerçekleştiren 4 bini aşkın vatandaşlara kazanlar dolusu yemek ikram edildi.


Bu yıl Seydikemer Belediyesi ile mahalle sakinlerinin iş birliği sonucu adeta imece ile gerçekleştirilen dualı ''hortum bizi vurmasın'' yemeği için bir dana ve 10 küçükbaş hayvan kurban edilerek pişirilen kazanlar dolusu etli nohut, pilav, cacık ve keşkek törene katılan 4 bini aşkın vatandaşa ikram edildi. Yemeğin ardından dualarda bulunuldu. Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz, ''Bundan 17 yıl önce yaşanan son hortum, mahallemizde büyük hasara yol açmıştı. Denizden gelen hortum, Karadere Plajı'ndan mahalleye ulaşarak seralarımızı yerle bir etmişti. Maddi ve manevi büyük zarar çekmiştik. Ertesi yıl, amcam Mehmet Otgöz, yine bu sahilde hortum ve afete karşı yemekli dua düzenlemişti. O yıllarda burada Belediye Başkanıydım. Ondan sonra her yıl daha fazla katılımla ''hortum bizi vurmasın'' dualı yemekler düzenliyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik. O yıldan bu yana sakin kışlar geçirmekteyiz'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme