SERVİSLERİNİN KALDIRILMASINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Seydikemer'deki bazı mahallelerden Fethiye'ye taşımalı olarak gelen Lise öğrencilerinin servislerinin kaldırılması üzerine, veliler tepki göstererek servislerin yeniden konmasını istediler.

  • 1662
SERVİSLERİNİN KALDIRILMASINA TEPKİ GÖSTERDİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yayınlanan genelge ile, öğrencisi taşıma kapsamına alınacak okul ve yerleşim biriminin seçiminde, nüfusun az veya dağınık olması, öğrenci sayısındaki yetersizlik, yerleşim yerinin coğrafi özelliklerine bakılması gibi kriterlere bakılarak servislerde yeniden bir düzenlemeye gidildi. Buna göre Seydikemer’den Fethiye’ye gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Otobüslerinin geçtiği bazı güzergahlardaki servisler kaldırıldı. Seydikemer Mahallelerinden Fethiye’ye gelen lise öğrencilerinin servislerinin bazılarının kaldırılmasına öğrenci velileri tepki gösterdi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen veliler, görüşmeden sonuç çıkmadığını belirttiler.

 

“Servislerimizi istiyoruz”

 

Veliler adına konuşan Mehmet Nurel, öğrencilerimizi her yıl taşımalı eğitim kapsamında Fethiye’ye geliyorlardı. Bu yıl servisler iptal edildiğini belirtiyorlar. Özel servis tutun diyorlar, yada otobüsle gelsin diyorlar. Bizim durumumuz belli, özel servis tutamayız. Bazı yerlerde ise yola kadar yürümek nerdeyse imkansız. Biz servislerimizin yeniden konmasını istiyoruz” dedi.

Konuyla ilgili yetkililerden edinilen bilgilere göre ise düzenlemenin mevzuat gereğince yapıldığı, taşımalı eğitim kriterlerine bakılarak servislerin düzenlendiğini öğrenildi.

Bakmadan Geçme