SATRANÇ TURNUVASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'ın sponsorluğunda düzenlenen satranç turnuvasına yoğun ilgi oldu. Turnuvaya 215 sporcu katıldı.

  • 1849
SATRANÇ TURNUVASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de çocuklara ve gençlere satranç sporunun sevdirilmesi ve satrancın yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen turnuvaya sponsor oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenen ve 215 sporcunun katıldığı, Fethiye TSO 100. Yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası’nda 7 kategoride yarışarak, dereceye giren 60 sporcuya ödülleri hafta sonu düzenlenen törenle verildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın gençlerin analitik ve stratejik zekalarını geliştirmesine katkı yapmak amacıyla sponsor olduğu Fethiye TSO 100.Yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası, 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlendi. Çocuklar ve gençlere satranç sporunun sevdirilmesi ve satrancın yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen turnuvada Fethiye ve çevre illerden gelen 215 sporcu 7 kategoride yarıştı. Her kategoride dereceye girenlere kupaları ve madalyaları 19 Mayıs Pazar günü düzenlenen törenle verildi.  İki gün boyunca süren turnuvada mücadele ederek dereceye giren sporculara ödülleri, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdem, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Müdürü Sedat Dostabakan, Türkiye Santranç Federasyonu (TSF) Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın, TSF Seydikemer İlçe Temsilcisi Gökçe Mermer ve hakemler tarafından verildi.

“100. YILDA TURNUVA DAHA DA ANLAM KAZANDI”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın turnuvaya sponsor olmasıyla ilgili açıklama yapan FTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdem, “Sponsoru olduğumuz bu turnuvanın milli mücadelenin 100’üncü yılının kutlandığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelmesi bizim için son derece anlamlı. Türkiye Cumhuriyetini daha da ileri götürecek gençlerimizin satranç sporunu benimsemesi ve analitik ve stratejik zekalarını geliştiren hamlelerle dereceye girmesi umut verici. Bu vesile ile 19 Mayıs’ı gençlerimize bayram olarak hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşları ile kahraman şehitlerimizi saygı ve hürmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Milli mücadelemizin, 100'üncü yıl dönümü kutlu olsun.

Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası olarak başarı gözetmeksizin turnuvaya katılan tüm sporcuları kutluyor ve hayatları boyunca aynı azim ve başarı ile devam etmelerini diliyoruz. FTSO olarak bundan sonra da çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı yapan bu tür organizasyonlarda yer almak hedefindeyiz." dedi.

60 SPORCU, MADALYA VE ÖDÜL ALDI

Turnuvada, her kategoride dereceye giren ilk 3 sporcu kupa, 4’üncü ve 10’uncu arası ise madalya almaya hak kazandı. Ayrıca her kategoride dereceye giremeyen en iyi bayan sporcuya kupa, 07 Yaş ve 08 Yaş kategorisinde ise tüm sporculara madalya verildi.

Fethiye TSO 100. Yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası’nda dereceye giren ve ödül alan sporcular şöyle:

AÇIK KATEGORİSİ

1.Mihriban HEKİMOĞLU

2.Selçuk ÖZYÜREK

3.Tevfik SEKMEN

14 YAŞ VE ALTI KATEGORİSİ

1.Bilal Efe OYMAK

2.Ali Berk TOKER

3.Egemen KARTALE

En iyi bayan sporcu: Ayşenur ARAS

11 YAŞ KATEGORİSİ

1.Ramazan Şerif PALA

2.Efe KAHRAMAN

3.Selim KARABULT

En iyi bayan sporcu: Ayfer Gül YARAŞ

10 YAŞ KATEGORİSİ

1.Kağan TORUN

2.Turan Doruk YILMAZ

3.Emir ÇARIKCI

En iyi bayan sporcu: Reyhan TÜRKOĞLU

09 YAŞ KATEGORİSİ

1.Derin Deniz YILDIRIM

2.Kaan VARDAR

3.Emin TEKİN

En iyi bayan sporcu: Ülker Ela ERKAN

 

 

08 YAŞ KATEGORİSİ

1.Furkan Celal ACAR

2.Celal TÜRKOĞLU

3.Çağan Mir ÖZIRMAK

En iyi bayan sporcu: Nezife Derinsu SARIKAYA

 

07 YAŞ KATEGORİSİ

1.Sarp SAROL

2.İpek BÜBER

3.Yağız Kasım ATLIHAN

En iyi bayan sporcu: Ada Zahide ÜLKER

 

 

Bakmadan Geçme