SAĞIR, 5 YILLIK SÜRE ADALETSİZ!

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, 'Esnafımızın yanında çalıştırdığı personelin emekli olacağı gün pirim sayısıyla esnafımızın gün pirim sayısı arasında yaklaşık 5 yıllık bir süre var. Bunun adaletsiz olduğunu düşünüyorum' dedi.

  • 1725
SAĞIR, 5 YILLIK SÜRE ADALETSİZ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, "Esnafımızın yanında çalıştırdığı personelin emekli olacağı gün pirim sayısıyla esnafımızın gün pirim sayısı arasında yaklaşık 5 yıllık bir süre var. Bunun adaletsiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, gazetecilere 2018 yılının değerlendirmesini yaptı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçildiği günden bu yana Seydikemer'in geleceği için yönetim kuruluyla birlikte çalıştıklarını ifade eden Sağır, "8 Ocak 2018'de Odamızın ikinci olağan genel kurulunda yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla esnaflarımızın teveccühüyle tekrar göreve seçildik. Göreve seçildikten sonra daha önce yaptığımız plan ve program çerçevesinde hizmetlerimize devam ettik. sosyal Güvenlik Kurumu ve İş Kurdan istihdan teşfikleriyle ilgili seminer düzenledik. 8'inci KOSGEB Kursumuzu düzenledik. Yine esnaflarımızın, yeni esnaf olacakların devletten destek almalarını sağladık. Hijyen kursları düzenledik, düzenlemeye devam ettik. Odamız kurulduğu günden bu yana ciddi manada esnaflara yönelik hijyen kursu düzenledik. Bunun yanında iş hayatında iletişim konulu kaymakamlığımız ve Odamız iş birliğiyle turzim bölgelerindeki esnaflarımıza ve yanında çalışan personellerine yönelik turizm işletmesinde gerek yerli gerekse yabancı misafirlerimize nasıl himzte edilmesi gerektiği noktasında eğitim düzenledik. Bunun yanında odamıza 611 buçuk metrekare bir arsa kazandırdık. Bu bizim seçim vaadimizde yoktu. Hemen seçimin ardından arsamızı aldık. Bu alışılagelmişin dışında bir gelişmeydi. Ama bu tip yatırımlar seçimlerden önce seçimleri kazanmaya yönelik yapılan yatırımlardır. Ama biz önümüzdeki seçimi değil gelecek nesili düşündüğümüz için Odanın bütçesine göre hareket ederek arsayı aldık" diye konuştu.

Sağır, "Bu hizmetlerin sonuncunda Odamıza“Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi sahibi yaptık. Bu belge hemen kazanılan bir belge değil. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetin, belli bir süreç gözeterek sonucunda elde edilmiştir. Bu belgeyle Muğla'da tek kalite belgeli Oda konumundayız. Bunu da gururla söylüyorum" dedi.

2018 yılında dövizin artışı sonucu esnafların daralmaya gittiğini ve ekonomik anlamda zorlu bir yıl olduğunu kaydeden Sağır, "2019 yılı umarım 2018 yılına göre daha güzel bir yıl olacak. 2018 yılında gerek ekonomik gerekse dış faktörlü ekonomide daralma oldu. Esnaflarımız sonbahar döneminden itibaren daralmaya gidiyor. Yine esnaf kredilerinin ve KOSGEB destekli kredilerin esnaflarımıza yönelik açılmasını bekliyoruz. Esnafımızın yanında çalıştırdığı personelin emekli olacağı gün pirim sayısıyla esnafımızın gün pirim sayısı arasında yaklaşık 5 yıllık bir süre var. Bunun adaletsiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim esnafımız hem verigisini ödüyor hem istihdam yaratıyor, yanında çalıştırdığı personelden 5 yıl sonra emekli oluyor, aldığı emekli maaşı da yanında çalıştırdığı personelden düşük bir şekilde alıyor. İnşallah bununla ilgilide devletimiz gerekli tebdirleri alır. 2019 yılında da Odamızın bütçesi el verdiği sürece hizmetlere devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme