Sadık Gültekin Öğrencilerle Buluştu

Üniversiteye hazırlık konusunda yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çeken eğitimci-yazar Sadık Gültekin, Fethiye'de öğrencilere bir konferans verdi.

  • 1314
Sadık Gültekin Öğrencilerle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversiteye hazırlık konusunda yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çeken eğitimci-yazar Sadık Gültekin, Fethiye'de öğrencilere bir konferans verdi.

Fethiye'de Doğru Cevap Eğitim kurumları sponsorluğunda öğrencilerle buluşan Sadık Gültekin, öğrencilere artık hedefin sınav olduğunu söyledi. Birçok öğrencinin sınavda başarısız olduğunu düşünerek anlamsız bir karamsarlığa kapıldığını belirten Gültekin, " Kötü geçmişse yıkılmanın, üzülmenin anlamı yok. " diye konuştu.

Sunumunda, doğuştan kolları ve bacakları olmayan ünlü bir yaşam gururu Avustralyalı Nick Vujicic'in videosundan kesitler de veren Gültekin, "Eğer bir sınavdan bahsediyorsanız işte size sınav. Sadece bir üniversite sınavına takılmayın. Bu adamın her günü bir sınav" dedi.

Gültekin öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Konferans hakkında bir açıklama da bulunan Gültekin ''Bu bir maraton, hayat bir maraton. Önemli olan nasıl davranıp nasıl devam edeceksin? Neyi istiyorsun? '' diye konuştu.  Gültekin ''Eskiye nazaran olanaklar çok farklı. Sınavda olmadıysa yatay geçiş var. Yine sınavda olmadıysa yüksek lisans var, o da olmadıysa erasmus var. Dolayısıyla bir çok yol denenebilir. Sadece sınavdaki puanla bu iş olmuyor. Sadece diploma ve not da yetmeyecek. Bundan sonraki süreçte öğrencinin aklının bir köşesinde şu olması lazım. Fark konusu da bugünkü toplantının  ana temasıydı. Nasıl fark yaratabiliriz? Benim tercih edilebilmem için diğer adaylardan farkım ne olacaktır? Hep arayış bu olmalıdır. Diploma artık standart. Herkes de var. Eskiden atılmak vardı. Şimdi yine var ama kağıt üstünde. Terörist olmadıktan sonra herkes mezun oluyor ama söyleyecek bir sözümüzün olması lazım. Toplantının konusu da buydu. Öğrencilerin girdikleri sınavın tabi ki bir kaygısı olacak. Ama bu kaygı, altında ezilecek bir kaygı olmamalı. İşin ciddiyetinin bir kaygısı olmalıdır. Şunu çok iyi bilsinler. Benim meslekteki 32. yılım ve 40 yıl önce bu girecekleri sınavlara girmiştim. Bu süreç zarfında 40 yıl içerisinde pek çok sınava girdim. Farklı olmak koşuluyla tabi ki. Sınavların sadece adı değişiyor. Şu anda o sınavın da işini yapıyorum. Şunu söylemek en doğal hakkım. Geriye dönüp baktığımda en kolay sınav buymuş. Tek bir kuralı var. Çalışırsan yaparsın'' dedi.

Bakmadan Geçme