Sadece Rusya'ya Değil, Dünyaya İhraç Ediyoruz (video)

Fethiye'den Rusya ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Arap ülkelerine de domates ihracatı gerçekleştiriliyor.

  • 1201
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sadece Rusya'ya Değil, Dünyaya İhraç Ediyoruz (video)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'den Rusya ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Arap ülkelerine de domates ihracatı gerçekleştiriliyor. Fethiye ve çevresindeki üreticiler ihracatın devam etmesini isteyerek; ''Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz kazançlarımızı bu yıl sağlamak istiyoruz'' derken; ihracat yapan firmalar ise İsrail ve Arabistan'a pembe ve yeşil domates gönderdiklerini belirttiler.


Fethiye'den Rusya ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Arap ülkelerine de domates ihracatı gerçekleştiriliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toptan Sebze ve Meyve halinden hemen her gün İsrail ve Arap ülkelerine de pembe ve yeşil domates ihracatı yapılıyor.

İsrail ve Arap ülkelerine özel olarak yeşil ve pembe domates hazırlanırken; ihracatçı firmalar üreticiden bu renkteki domatesleri toplayarak ihracata hazır hale getiriyor. İsrail ve Arap ülkelerine domates ihracatı yapan komisyoncu Yıldıray Cevizci, ''Şu an İsrail ve Arabistan'a ihracat yapmaktayız. Arap ülkeleri sıcak olduğu için biraz pembe, yeşil domates alıyoruz,  gönderiyoruz. Bir yılda yapılan tonaj, burada iki ekim oluyor. İki ekimde 16 ton mal yapıyoruz'' dedi.


Başta Rusya, Ukrayna, Romanya olmak üzere Arap ülkeleri ile İsrail'e domates ihraç ettiklerini belirten Cevizci; ''İstanbul, İzmir ve Diyarbakır olmak üzere iç piyasaya da sebze ve meyve gönderiyoruz. Çiftçiler fiyat düşünce mağdur oluyorlar. Kilo maliyeti 1,2 TL olan domatesi üreticimiz 1 TL'den satarsa zarar ediyor. İhracat olunca fiyat yükseliyor ve çiftçimiz kazanıyor'' dedi.

''ÜRETİM AZALIYOR''

Hal çalışanlarından Halil İbrahim Aktuğ sezon sonu olduğunu ve üretimin azaldığını ifade ederek; ''İç piyasaya domates sağlamaya çalışıyoruz. Bir anlamda fason işletmeciliği yapıyoruz. Zaman zaman talebe göre yurtdışına da domates ihracatı gerçekleştiriyoruz'' dedi.


 

Bakmadan Geçme