Renk değişikliği gitmiyor

Fethiye'de limandaki denizin renginin sarı ve yeşile dönüşmesi bir türlü kaybolmuyor

  • 2039
Renk değişikliği gitmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Limanı’nın büyük bir bölümünün yanı sıra körfezin saat 11.00 sıralarında başlayıp, 17.00’ye kadar devam eden renk değişikliği özellikle tüm kıyılar ile Şövalye Adası açıkları ile körfez dışına da ulaştı. Yaklaşık 2 ay önce başlayan ve tedirginliğe neden olan görüntü hakkında Fethiye Kaymakamlığı’nın denize girilen plaj ve diğer kıyı bandından aldırdığı numunelerde sonuçların temiz çıktığı açıklanmıştı.

 

Fethiye’de özellikle Çalış Plajı ve kordon boyunca deniz suyunun rengi sarı ve yeşile bürünmesinin ardından renk değişikliği 2. Karagözler Mevkii’ne kadar uzandı. Özellikle DSİ yanındaki kanal önünde ağır bir koku ilk kez yaşanırken; sahil bandında da aynı koku yaşanıyor. Sahilde yürüyüş yapan bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla maviden yeşile dönüşen denizin rengini fotoğraflarken, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca konuyu başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün olmak üzere Vali Esengül Civelek ve Muğla milletvekillerine aktardı.

 

“RAPORU BEKLİYORUZ”

31 Mart seçimleri öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Fethiye ziyareti sırasında AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ve diğer yetkililer konuyu Bakan Kurum’a da iletmişti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner konunun yakın takipçisi olduğunu belirterek, “Yukarıdan baktığımız zaman yeşil bir dalga söz konusu. Her ne kadar bu konuda teknik bir rapor olmasa da üniversiteler çalışma yapıyor” ifadelerini kullandı. Kaymakam Şahiner, “İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün aldığı numune sonuçlarına bakıyoruz. Bu verilere göre ilçemizde denize girilen plaj ve sahillerde bir sıkıntı görünmüyor. Ancak ilk defa uzun süren bu yeşillikle ilgili bilimsel anlamda çalışmalar devam ediyor.  Öte yandan Ankara Üniversitesi’nden hocalarımızın hazırlayacağı raporu bekliyoruz. Bu yeşillenmenin süreci ilk defa bu kadar uzun oldu. Hem görüntü hem de koku anlamında rahatsız edici bir seviyeye ulaştı. Sağlık Müdürlüğümüzden aktarılan verilere plajlarımızda rahatlıkla denize girebilir. 14-15 noktadan alınan sular tahlil edildi. Drone ile görüntüler çektirdik. Yukarıdan baktığınız zaman yeşil bir dalga söz konusu. Her ne kadar bu konuda teknik bir rapor olmasa da, çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme