PAZARDA FİYATLAR İNİŞE GEÇTİ

Geçtiğimiz haftalarda pazarda tavan yapan sebze ve meyve fiyatları havanın ısınması, ürünün artması ile birlikte az da olsa düşmeye başladı.

  • 3269
PAZARDA FİYATLAR İNİŞE GEÇTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye semt pazarında geçtiğimiz hafta 30-35 TL'den satılan bir kilo sarımsak 20-25 TL'ye, kilosu 7-8 TL'den satılan soğan ve patates ise 5 TL'ye düştü. Fethiye Sabit Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, ''Yaza geçiş belirtileri ile birlikte ürün bollaşmaya başladı. Fiyatlar da düşüyor. Haftaya bu fiyatlar daha da düşecektir'' ifadelerini kullandı.


Fethiye'de sebze ve meyve fiyatları düşmeye başladı. Salı pazarında fiyatlar havaların ısınması, ürünün artması ile birlikte bir hafta önceye göre az da olsa geriledi. Fethiye semt pazarında yerli sarımsak kilosu 20-25 TL'den satılıp, en yüksek fiyata satılan ürün oldu. Henüz ihracatı devam ettiği için domatesin kilosu 7 TL'den satılırken, patates ve kuru soğan kilosu 5 TL'den satıldı. Taze fasulyenin 6-7, patlıcanın 2-3, yeşil biberin 4-5, kabağın 3, salatalığın 2-3, bezelyenin 6, baklanın 4-5, ıspanağın 5-6, pırasanın 7-8 TL'den satıldığı pazarda yerli muz 12, elma 2-3, çilek 5-10, can eriği 15-20, yerli çağla 20, portakal 2,5, karpuz 5 TL'den satıldı. Pazarcılar fiyatların düşmeye başladığını ifade ederlerken, bazı tüketiciler ''Geçen haftaya göre, pazarı biraz daha ekonomik bulduk'' diye konuştular.
Fethiye Sabit Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra ''Yaza geçiş ile birlikte ürün bollaşmaya başladı. Fiyatlar da düşüyor'' dedi. Gelecek hafta Ramazan ayını karşılayacaklarını ifade eden Adem Hıra, ''Sebze ve meyve fiyatları geriliyor. Ürün bollaşıyor. Ramazan ayında fu fiyatların daha da aşağıya çekilmiş olacağını bekliyoruz'' şeklinde konuştu.


HURMA FİYATLARI ARTTI
11 ayın Sultanı Ramazan ayı yaklaşırken, pazarda tezgahları süsleyen hurma ve hoşaflık kuru üzümlerin fiyatı geçen yıla göre arttı. Pazarcı esnafı Ramazan ayı yaklaşırken, hurma fiyatlarında artış olduğunu bildirdi. Pazarcı esnafı hurma ve Ramazan sofralarının aranılan gıda maddelerinin önümüzdeki hafta daha büyük talep göreceğini inandıklarını ifade ettiler. Tunus hurmasının 15, daha kaliteli diğer hurmaların 60-80 ve 100 TL'den satıldığını ifade eden pazarcılar, bugün talebin fazla olmadığını söylediler.

Bakmadan Geçme