PASPATUR ESNAFI DERT KÜPÜ

Son yıllarda turizmde ve ekonomide yaşanan olumsuzluklardan etkilenen Paspatur çarşısı esnafı çarşının sorunlarını çözüp, çarşıyı daha cazip hale getirebilmek için geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

  • 1629
PASPATUR ESNAFI DERT KÜPÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda turizmde ve ekonomide yaşanan olumsuzluklardan etkilenen Paspatur çarşısı esnafı çarşının sorunlarını çözüp, çarşıyı daha cazip hale getirebilmek için geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Fethiye Belediyesinden beklentiler de gündeme getirildi. Çarşı esnaflarından Civan Türedi, ''Bizim hep birlikte dayanışma içinde olup insanların keyifle alışveriş yapabileceği bir çarşı haline getirmemiz lazım. İşimizi düzgünce yaparsak Paspatur çarşımız marka haline gelir'' diye konuştu.
Fethiye'nin otantik tek turistik çarşısı olan Paspatur çarşısında esnaflar turizmde ve ekonomide yaşanan olumsuzluklardan dolayı dert küpü... Esnaflar Paspatur çarşısının yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi haline gelmesi için Fethiye Belediyesinin de sağlayacağı desteklerle yeni bir düzenleme istiyor. Ölüdeniz dolmuşlarının Atatürk caddesinden geçmeleri, esnaflar arasındaki 2 metreyi bulan bazı perde şeklindeki kapatmaların kaldırılması, dükkanların önüne konan eşyaların daha geriye çekilmesi, sokaklara yeni lambalar eklenerek daha fazla aydınlatılması, hanutçuluğun önlenmesi, turiste daha uygun bir dille yaklaşılması gibi talepler sıralayan işyeri sahipleri, zaman zaman belediye zabıtaları tarafından denetlemelerin yapılmasını istediler. Fethiye Belediye meclis üyesi Aytekin Aras'ın da katıldığı toplantıda diş hekimi Çağatay Aras, işyeri sahiplerinden Erdal Öztürk ve Civan Türedi dert ve dilekleri dinledikten sonra çözüm önerilerinde bulundular. Zaman zaman tartışmalı geçen toplantıda özellikle birlik beraberliğin sağlanması gerektiğini ifade eden turizmci Civan Türedi, ''Paspatur’u insanların keyifle alışveriş yapabileceği bir yer haline getirmek lazım. Fethiye’ye gidildiği zaman Paspatur’a gidilmesi gerektiğini insanlar internetten görmeli. İnsanlar cep telefonuna bakarak adresleri buluyorlar. Bizim hep birlikte dayanışma içinde olup burayı alışveriş yapabilecekleri bir yer haline getirmemiz lazım. Bugünden itibaren önümüzdeki günler için yatırım yapmalıyız. Artık bireysellik yok. Eskiden müşteri kuyruğa girerdi. Şimdi avm’ye gidiyor. Biz müşteriye güler yüzlü hizmet sunmalıyız. İşimizi düzgünce yaparsak Paspatur bir marka haline gelir. İnsanları mutlu etmek için onlara güzel hizmet etmeliyiz. Birlik, beraberlik içinde bir dernek halinde olmalıyız. Paspatur çarşısı güzelleştirme derneğimiz bu yönde bir aile gibi çalışacaktır'' dedi.

 

İşyeri sahiplerinden Erdal Öztürk de ''27 yıldır Paspatur’da esnafız. Fethiye’nin güzellikleri için çalışıyoruz. Ama Paspatur'a gelmekte bir sıkıntı var. Park yeri sıkıntısı var. Esnafın kendi çekişmesi var. Dolmuş duraklarının amfi tiyatronun yanına çekilmesi isteği var. Fethiye’deki bu sirkülasyonun artması gerek. Konserler verilmesi, amfi tiyatronun açılması gerekli. Kiralar çok fazla. Sezon olarak çok düşük bir sezon geçiriyoruz'' dedi.

Bakmadan Geçme