PASPATUR ÇARŞISINA 23,5 BİN TL'LİK YATIRIM GELİYOR

Fethiye tarihi Paspatur çarşısının eksiklikleri Fethiye Belediyesi yetkilileri tarafından belirlendi. Çarşı esnafının değişik zamanlarda ziyaret ettiği Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, çarşıya hazırlanan alt yapı eksikliklerinin yaklaşık 23,5 bin TL ile gerçekleşebileceğini bildirdi. Alim Karaca, ''Çarşı esnafı tarafından istenen ring seferlerikararını Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Başkanlığı tarafından verilecektir'' derken Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar da ''Gerekli alt yapının hazırlanarak hem Paspatur esnafı hem dePaspatur'un ilerisindeki esnaflarımıza yansımaları kontrol edildikten sonra olabileceğini düşünüyorum'' dedi.

  • 2858
PASPATUR ÇARŞISINA 23,5 BİN TL'LİK YATIRIM GELİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Paspatur çarşısı esnaflarının istediği Ölüdeniz ve Çalış dolmuşlarının Paspatur çarşısı çevresinde ring seferleri yapması talebine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar dan açıklamalar aldık. Başkan Karaca, konu ile ilgili olarak öncelikle Paspatur çarşısına yapılacak olan alt yapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğini ifade etti.

''BÜYÜK BİR PROJE HİBE BULACAĞIZ''
Karaca; çarşı esnafının istediği taleplerin 23,5 bin TL'yi bulduğunu belirterek; ''Bu alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra ring seferleri konusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME kararını verecektir'' dedi. Karaca; ''Tabi bununla ilgili kararı alacak olan ulaşım koordinasyon merkezidir. Sadece o değil paspatur esnafı bir çok konuda bizlerden yardım istedi. Bu talepleri önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Ve hayata geçireceğiz. O bölgeyle ilgili 23,5 milyonluk büyük bir projemiz var. Hibe bulduğumuz takdirde oradaki mülk sahipleriyle istişare halinde olup onu da hayata geçirmek istiyoruz'' dedi.
''OTOPARKLARDAN SIKINTILIYIZ''

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar da “Paspatur esnaflarının ring seferleri isteğini kamuoyundan öğrendim. Çarşı caddesinden dönüp Paspatur etrafından dolaşmasıyla ilgili bir talep olduğunu, muhakkak şehri bir bütün olarak düşünüp orada gerekli alt yapının hazırlanarak hem Paspatur esnafı hem dePaspaturun ilerisindeki esnaflarımıza yansımaları kontrol edildikten sonra olabileceğini düşünüyorum. Sadece istemek yetmez bunun için gerekli altyapı hazırlanması lazım. Mevcut bir trafik sorunu var. İndirme bindirme noktalarının belirlenmesi lazım. Yol kenarına yapılan otoparklardan dolayı çok sıkıntılıyız. Eğer alternatif bir otopark bize indirme-bindirme noktaları gösterilirse mutlaka bizim esnafımızında menfaatine olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

''BİZ BEDAVA DA TAŞIRIZ''
Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesinin dolmuş ücretlerine yaptığı zam tartışmaları üzerineBelediye Başkanı Alim Karaca, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi, belediyeler ücretsiz taşısın diye karar alsın. Biz bedava da taşırız'' ifadelerini kullandı. Karaca; ''Büyükşehir bizim için kardeş belediyemizdir. Biz onlarla ortak yürüyoruz, ortak kararlar alıyoruz ama alınan bu kararları çok iyi bilmeniz lazım ki burada ki şoförler odası başkanımız ve şoförlerin ortak giderlerinin maliyetleri karşılaşamadığı konusunda toplantı yapıldı ve hem fikre varıldı. Biliyorsunuz benzine yüzde 27, mazota yüzde 22 zam yapıldı. Ve 65 yaş üzerinin suistimal edildiği ve dolmuşçu esnafının bu konudan muzdarip olduğu konusunda ciddi sıkıntılar var. Onun dışında 3.05 gibi bir fiyat belirlemesi var. Biz isteriz ki bedava yapalım ama burası yasalarla yürütülen bir yer bizim belediyelerimizde müfettişler hiç eksik olmaz. Ağustos’ta bana da geliyor. Biz kamu zararı ve zimmetimize çıkmaması neticesinde yapılan bu çalışmalar neticesinde alınan bir karardır. Bu durum su ve elektrikte de böyle orada da ciddi zamlar oldu. Elbette ben halkımı düşünürüm onları ücretsiz taşımak isterim ama bunu yapamıyoruz. Biz diyoruz her zaman iktidar suyu ulaşımı ücretsiz yapsın, bize maliyet belirlesin, çıkarsınlar yasayı biz varız. Çünkü bu ülke yasalarla yönetiliyor ve biz 1 kuruşun hesabını vermek zorundayız. Aksi durumda kamu zararı çıkıyor. Onun için bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme