Parti'lerin Vekil Sayısı Değişiyor mu ?

Ak Parti kıl payı 3.milletvekilliğini kaçırınca itirazda bulundu. 500 Oy Herşeyi Değiştirebilir.

  • 4901
Parti'lerin Vekil Sayısı Değişiyor mu ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Muğla’da 3. Milletvekilliğini yaklaşık 500 oy ile kaybettiği ortaya çıktı. Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatları, İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına itirazda bulunarak tüm Muğla’da  yaklaşık 14 bin 500, Fethiyede de bin 714 geçersiz oyun  yeniden incelenmesi talebinde bulundular.

Bu talep kabul edilip, sayılırsa ve inceleme sonunda geçersiz kabul edilen oylarda, Ak Parti 500 fark atabilirse, Muğla Milletvekili  adayı Muhittin Kayabaş’ın  parlamentoya  girebileceği  CHP’li Süleyman Girgin’in ise giremeyeceği kaydedildi.

Eğer Ak Parti bu itirazdan sonuç alırsa ilk kez Ankara’ya 3 Milletvekili  göndermiş olacak. 

KARARI BEKLİYORUZ

İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları Ak Parti yetkililerinin itirazlarını nasıl değerlendirecek merakla beklenirken Ak  Parti  Fethiye İlçe Başkanı  Kadir Sarıhan Milletvekili adayı Muhittin Kayabaş için geçersiz oyların yeniden incelenmesi  talebinde bulunduklarını  doğruladı.

Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan; ‘’ şu anda 500’e yakın bir fark var. Fethiye’de bin 714, Muğla’da toplam 14 bin 500 geçersiz oy bulunmaktadır. Bütün ilçelerde alınan karar ile İlçe Seçim Kurullarını geçersiz oyların bir kez daha gözden geçirilmesi  ve incelenmesi için başvurduk,  kararı bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme