• Haberler
  • Güncel
  • Papağanı Bulan Şahıslar 5 Bin TL'lik Ödülü Almadılar

Papağanı Bulan Şahıslar 5 Bin TL'lik Ödülü Almadılar

Fethiye'de 'Firiga' (Kraliçe) isimlieklektus türü papağanını kaybeden Kazakistan uyruklu 14 yaşındaki Maria Zhukyenova, hemen her yerde arayıp bulamadığı papağanına 16 gün sonra kavuşabildi.

  • 3619
Papağanı Bulan Şahıslar 5 Bin TL'lik Ödülü Almadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de ‘Firiga’ (Kraliçe) isimlieklektus türü papağanını kaybeden Kazakistan uyruklu 14 yaşındaki Maria Zhukyenova, hemen her yerde arayıp bulamadığı papağanına 16 gün sonra kavuşabildi.

Fethiye ve Ölüdeniz Mahallesinde hemen her yere kayıp papağını için afişler hazırlatıp asan Maria Zhukyenovaüzerine ödül koyduğu papağını bulanların hem ödülü almaması hem de papağanı kendisine ulaştırmaları üzerine “Türkiye’de insanlar gerçekten çok iyi böyle iyi insanlar olduğu sürece Türkiye’nin geleceği çok güzel ve parlak olacak” dedi.

Maria Zhukyenova yaklaşık 20 gün önce Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü mevkiindeki evlerinin bahçesinde Kraliçe (Firiga) isimli Papağını ve Hülya isimli sevimli minik köpeğini oynatırken papağana yemeğini vermek istedi. Papağan kafesinin üzerinde dururken havalanıp evin yakınındaki çam ağacına uçtu. Rüzgar ya da bir karganın korkuttuğu iddia edilen papağan iki gün boyunca ormanlık alanda uçtu. Fakat bir türlü eve dönmedi.

Ormanı alt üst eden anne ve kızı bir türlü papağana ulaşamadı. Fethiye’de papağanın kaybolduğunu gösteren afişler hazırlatan ve üzerine ödül verileceğini de yazan Kazak uyruklu anne ve kızı bu afişleri Ölüdeniz ve Fethiye’de elektrik direklerinden mağaza girişlerine astılar. Yaklaşık 5 bin TL değerindeki papağanının aç ve susuz halini düşünerek komşuları ve arkadaşlarıyla uçtuğu ormanlık alanı karış karış dolaşan anne ve kızı bir türlü papağana ulaşamadı.

GELEN TELEFON SEVİNCE BOĞDU

Ölüdeniz mahallesinde bir otelde çalıştıkları öğrenilen Ali ve Ahmet isimli iki kişiden gelen telefon Maria Zhukyenova ve annesini sevince boğdu. Papağanın kendilerinde olduğunu ve papağan kayıp afişini görerek aradıklarını söyleyen iki arkadaş “Papağanı bulduk. Esenköy Mahallesi’ndeki evimizde bakıyoruz. Gelip alabilirsiniz” dediler. Maria Zhukyenova annesinin yanı sıra Ölüdeniz Belediye eski başkanı Keramettin Yılmaz, kardeşi Nurettin Yılmaz ve diğer komşularıyla birlikte Esenköy Mahallesine giderek papağanı aldılar. Ali ve Ahmet isimli iki arkadaş verilmek istenen sembolik para ödülünü almazken, Maria Zhukyenova ve annesi papağana kavuşturan bu iki arkadaşa teşekkür üstüne teşekkür yağdırdı.

Bakmadan Geçme