Otopark Sorununa Çözüm Aranıyor

Fethiye Turizm Konseyi, Fethiye'nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu ele aldı.

  • 1309
Otopark Sorununa Çözüm Aranıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Turizm Konseyi, Fethiye’nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu ele aldı. Konsey üyeleri, şehir içinde anayol üzerindeki park yerlerine tüm gün bırakılan araçların otopark soruna neden olduğu fikrinde birleşti. Konsey toplantısında deprem raporu kötü çıkan ve yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırılan Merkez Cami’nin altına otopark yapılması önerisi görüşüldü.

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından sekretaryası yürütülen Fethiye Turizm Konseyi’nde, Fethiye’nin tanıtımıyla ilgili alternatif pazarlar, yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım ve otopark sorunu ele alındı.

 

Fethiye Turizm Konseyi’nin 19 Eylül 2018 Çarşamba günü yapılan toplantısına Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Çalış-Der Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi adına Mümtaz Kökten, TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, Fethiye Güç Birliği (FGB) Limited Şirketi Müdürü Selamettin Yılmaz, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A. Orçun Songur, SKAL Fethiye Derneği Başkanı Uğur Serindağ ve FTSO Genel Sekreter Vekili Ezgi Kullukçu katıldı.

 

Toplantının açılışını yapan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, Mert Savaş’ın sunuculuğunu yaptığı teve2 kanalında 15 Eylül Cumartesi günü yayınlanan Fethiye’nin tanıtıldığı Rehber programı hakkında bilgi verdi ve kısa bir bölüm izlendi. Çalış-Der Başkanı Mete Ay da programın etkili olduğunu, bunun Türkiye’nin farklı noktalarından olumlu geri dönüşlerden anlaşıldığını söyledi. 

Toplantıda daha sonra Fethiye Konsey üyelerinin, turizmin yoğun olduğu dönemlerde ilçede yaşan trafik yoğunluğu, otopark, deniz ve çevre kirliliği sorunlarıyla ilgili 15 Eylül 2018 tarihinde Muğla Valisi Esengül Civelek ve Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün’e yaptığı ziyaretler değerlendirildi. Mete Atay, konsey üyelerinin Muğla temaslarıyla ilgili olarak ”Ziyaretlerimiz, Fethiye olarak birlik beraberliğimizi ortaya koymamız açısından verimli oldu” dedi.

 

Turizm Konseyi toplantısında 5-7 Kasım’da İngiltere’de düzenlenen WTM Londra Fuarı ile 6-8 Aralık’ta İzmir’de gerçekleştirilecek Travel Turkey Fuarı’na katılım konuları görüşüldü. Yurt içi ve yurt dışı fuarların bölgenin tanıtımına katkılarını da değerlendiren konsey üyeleri, Dalaman Havalimanı’na direkt uçuşların artması konusunu da ele aldı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Çalış-Der Başkanı Mete Ay, pazar çeşitliliğinin sürdürülebilir turizm açısından önemine dikkat çekerek, Fethiye’nin İngiltere ve Çin’in yanı sıra alternatif pazarlarda da tanıtımının yapılması gerektiğine vurgu yaptılar. Konsey üyeleri de tarafından da kabul gören bu konuda YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A. Orçun Songur’un geniş katılımlı bir toplantıda sunum yapmasıyla ilgili görüş birliğine varıldı.

OTOPARK SORUNU DA GÖRÜŞÜLDÜ

Fethiye’nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu da konsey toplantısında ele alındı. Konsey üyeleri, şehir içinde anayol üzerindeki park yerlerine tüm gün bırakılan araçların otopark soruna neden olduğu fikrinde birleşti. Konsey toplantısında deprem raporu kötü çıkan ve yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırılan Merkez Cami’nin altına otopark yapılması önerisi görüşüldü.

Bakmadan Geçme