Ölen 24 vatandaş unutulmadı

13 Mayıs 2017 tarihinde Anneler Günü etkinliği için İzmir Buca'dan Marmaris'e seyir halinde iken Sakartepe rampasında içinde bulundukları aracın 20 metrelik uçuruma uçması sonucu ölen 24 kişi kazanın bulunduğu Akyaka Mahallesi muhtarlığı tarafından kaza alanına karanfil bırakılarak anıldı.

  • 1165
Ölen 24 vatandaş unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

13 Mayıs 2017 tarihinde Anneler Günü etkinliği için İzmir Buca’dan Marmaris’e seyir halinde iken Sakartepe rampasında içinde bulundukları aracın 20 metrelik uçuruma uçması sonucu ölen 24 kişi kazanın bulunduğu Akyaka Mahallesi muhtarlığı tarafından kaza alanına karanfil bırakılarak anıldı.

13 Mayıs 2017 tarihinde İzmir Buca’dan anneler günü etkinliği için Armağan Sertbaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı otobüs ile yola çıkan çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan 34 kişi Muğla-Marmaris karayolu Sakartepe rampasında aracın fren tertibatındaki arazı nedeniyle önce beton bariyerlere çarpmış, ardından 20 metrelik uçurumdan karayoluna savrulmuştu. Kazada 24 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Kazanın ikinci yıldönümünde Akyaka Mahallesi muhtarı Feridun Özsoy ve mahalle sakinleri kazazedeleri anmak için olay yerine 24 çiçek bıraktı. Kaza yerine Karayolları ekipleri tarafından düzenleme yapılarak her ölen vatandaş için ikişer ayrı fidan dikimi yapılmıştı.

Akyaka Mahallesi muhtarı Feridun Özsoy, “İki yıl önce Türkiye tarihinin en üzücü kazalarından birisini burada yaşadık. Anneler Günü etkinliği için İzmir Buca’dan Marmaris’e seyir halindeki araçta bulunan 24 vatandaşımız buradaki kazada yaşamını yitirmişti. Hayırlı mübarek bir Ramazan ayında kazada ölen vatandaşlarımıza Allah(tan rahmet diliyorum. Kazada yaralananlara acil şifa yakınlarına başsağlığı diliyorum. İçişleri Bakanlığımız 2019 yılını ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan etti. Sadece yayalara değil, sürücülerimizin de çok dikkatli olması gerekir” dedi.

Öte yandan Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından kaza yerinde düzenlenecek olan etkinlik Sakartepe rampasında meydana gelen ve iki kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza nedeniyle iptal edildi. Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Bölge Trafik ekipleri tarafından kazanın yaşandığı alana 24 adet karanfil bırakılacak ve kazada yaşamını yitiren vatandaşlar için dua okunacaktı.

Bakmadan Geçme