ÖĞRENMENİN ÖNÜNDE ENGEL YOK

Fethiye'ye 35 yıl önce yerleşen yabancı uyruklu kadın ilçedeki engelli vatandaşlara dil dersi veriyor. Fethiye Engelliler Sanat ve Eğitim Merkezi (FESEM) tarafından hem üyelerine hem de diğer engelli vatandaşlara ücretsiz dil eğitimi veriliyor.

  • 1497
ÖĞRENMENİN ÖNÜNDE ENGEL YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'ye 35 yıl önce yerleşen yabancı uyruklu kadın ilçedeki engelli vatandaşlara dil dersi veriyor. Fethiye Engelliler Sanat ve Eğitim Merkezi (FESEM) tarafından hem üyelerine hem de diğer engelli vatandaşlara ücretsiz dil eğitimi veriliyor. Fethiye'ye yaklaşık 35 yıl önce gelip yerleşen Alman uyruklu Gabriel Ulrich, tarafından ücretsiz İngilizce okuma yazma öğretilen engelliler, ''Öğrenmenin önünde engel yok, Sosyal hayatta İngilizce önemli'' diye konuştular.

Fethiye Engelliler Sanat ve Eğitim Merkezi (FESEM) tarafından ücretsiz olarak İngilizce eğitim kursu düzenlendi. Üyelerinin yanı sıra diğer engelli derneklerinden üyelerin de katıldığı kursta Fethiye'ye 35 yıl önce gelip yerleşen Alman uyruklu Gabriel Ulrich, eğitim verirken, kursiyerler; büyük dikkat içinde bu dersleri dinliyor. Haftanın 2 günü FESEM Merkezindeki İngilizce kurslarına katılan engelliler, ''Öğrenmenin yaşı ve engeli yok. Bizler, İngilizce eğitim almaktan son derece mutluyuz'' ifadelerini kullandılar.

FESEM'de gönüllü olarak yer alan Sema Binbaşı dernek olarak eğitime özel önem verdiklerini söyledi. Binbaşı; ''İngilizce kursumuz var. Gabriel hocamızdan gönüllü olarak eğitim alıyoruz. FESEM adına engelli arkadaşlarımızla birlikte İngilizce öğreniyoruz. 5 haftadan bu yana öğretmenimizin gayretiyle İngilizce öğrenmeye çalışıyoruz'' dedi.
Görme engelli Cemil Yanar ise ''İngilizce eğitim verildiğini duyunca bu etkinliğe katılmak istedim. Burada arkadaşlarımızla beraber haftanın 2 günü İngilizce öğreniyoruz'' ifadelerini kullandı.

Alman Gabriel Ulrich de 35 yıldır Fethiye'de olduğunu belirterek; ''Seve seve İngilizce çalışıyoruz.
11 kişi derse geliyor. Her hafta 2 kez geliyorlar ve ben çok mutlu oluyorum. Gurur duyuyorum, gelmek isteyenler de gelsinler, bizlere destek olsunlar. Öğrenmenin yaşı ve engeli yok'' diye konuştu.

FESEM Dernek Başkanı Mustafa Bozbaş ise ''Üyelerimizin eğitimine özel önem veriyoruz. El sanatları eğitimleri ile üyelerimize meslek öğretip kazanç sağlamalarını, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlıyoruz. Şimdi de yabancı dil eğitimlerine başladık'' dedi.

 

Bakmadan Geçme