ÖĞRENCİLER TASARLADIKLARI KULÜBELERİ DERNEĞE BAĞIŞLADI

Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencileri Teknoloji Tasarım dersinde gerçekleştirdikleri kedi, kuş ve köpek kulübelerini sergileyip Fethiye'deki HAYED'e bağışladılar.

  • 1732
ÖĞRENCİLER TASARLADIKLARI KULÜBELERİ DERNEĞE BAĞIŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencileri Teknoloji ve Tasarım dersinde gerçekleştirdikleri kedi, kuş ve köpek kulübelerini sergileyip Fethiye'deki Hayvan Eğitim Destek Derneği'ne (HAYED) bağışladılar. 600'e yakın öğrencinin gruplar halinde çeşitli atıkları da değerlendirerek yaptığı 200 adet kuş, kedi ve köpek yuvasını bir gün boyunca önce sergilediler ardından HAYED'e bağışladılar. Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, çocukların bu farkındalık yaratan çalışmalarından dolayı gururlandığını belirterek; ''Sosyal sorumluluk projesi bu kadar başarılı olur'' diye konuştu.
Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi amfi salonunda Gazi Ortaokulu öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım dersinde yaptıkları kuş, kedi ve köpek yuvaları sergilendi. Sergiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, HAYED Başkanı Gökçen Gökmen Bayram, okul müdürü Ali Koyuncu, teknoloji ve tasarım öğretmenleri Nilüfer Çevik, Gülender Cindemir, Yelda Özkan Erdemli, Fatma Balım Buga, Günsenin İnal ve Erkan İnal da katıldı. 600'e yakın öğrencinin bazılarının gruplar halinde, bazılarının da tek başına çeşitli atıklardan mimarilerini kendilerinin yapıp yine kendilerinin tasarladığı yuvalar, ilgi ile izlendi. Sosyal sorumluluk projesi olarak öğrencilere hayvan sevgisini vermek amacıyla gerçekleştirilen kedi, kuş ve köpek yuvaları bir gün sergilendikten sonra HAYED'e teslim edildi.
Öğrencilerden Eylül Güney, ''Hayvanların yeme, içme ve diğer ihtiyaçları için sosyal sorumluluk projesi olarak onlara yuvalar hazırladık. Teknoloji ve tasarım dersini hayvan sevgisine dönüştürdük'' dedi.

Öğretmenlerden Gülender Cindemir de ''Öğrencilerimize hayvan ve doğa sevgisini kazandırabilmek için derslerde kendileri mimari çalışmayı yapıp yine kendileri çeşitli geri dönüşüm atıklarından bu yuvaları gerçekleştirdiler. Benzer projeleri de önümüzdeki yıllarda devam ettireceğiz'' dedi.
HAYED Başkanı Gökçen Gökmen Bayram okul Müdürü Ali Koyuncu'ya günün anısına bir plaket sunarak, ''Öğrencilerin hayvan sevgisi konusunda eğitilmeleri ile pek çok sosyal sorumluluk projeleri ortaya çıkmaya başladı. Bu projeye destek verenleri kutluyorum'' dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli de ''Sosyal sorumluluk projesi bu kadar başarılı olur. Öğrencilerimiz bizi gururlandırdı. Bu tür projelere destek verip HAYED'e de destek olacağız'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme