ÖĞRENCİ SERVİS ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK EĞİTİM VERİLDİ

Fethiye'de öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Seminerde öğrencilerin ve servis şoförlerinin yaşadıkları sorunlar anlatıldı.

  • 1480
ÖĞRENCİ SERVİS ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK EĞİTİM VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Seminerde öğrencilerin ve servis şoförlerinin yaşadıkları sorunlar anlatıldı.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği öğrenci servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik TİM’leri tarafından okul servisi sürücülerine eğitim verildi. Şehit Yüzbaşı Özgür Öztekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına bağlı 300 şoför ve rehber personel katıldı. Fethiye İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Mehmet Zeybek, Trafik Tescil ve Denetleme bürosunda görevli polis memuru Ali Sarıbel, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik TİM Komutanı Jandarma Başçavuş Tarık Çağlar tarafından verilen eğitimde; servis şoförlerine eğitim öğretim yılı boyunca uyulması gereken kurallar ve yeni uygulamalar anlatıldı.

Seminer hakkında bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme bürosunda görevli polis memuru Ali Sarıbel, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve emniyet Müdürlüğü arasında gerçekleşen protokol gereği Fethiye’de faaliyet gösteren taşımalı servis sürücüleri ve rehber personeline ilişkin eğitim verildi. Yaklaşık 300 servis şoförüne bilgilendirme, slayt gösterisi ve yapılması gereken bilgiler sunuldu. Görüşmeler karşılıklı olarak güzel geçti. Fethiye’mizde trafik kazalarını en aza indirmek suretiyle  hep beraber güzel bir birlikteliğe imza atarız” dedi.

Okul servis araçlarına yönelik uyması gereken kurallar hakkında bilgi verildiğini belirten İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik TİM Komutanı Jandarma Başçavuş Tarık Çağlar, “Servis şoförlerinin Emlaklarının tamamlanmasında nasıl yol izlemesi gerektiği konusunda bilgi verildi. Burada asıl amaç çocuklarımızı taşıyan okul servis şoförlerimizi en iyi şekilde eğitime tabi tutmak. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okula gidiş ve gelişlerini sağlamak” ifadelerini kullandı.

SERVİS ŞOFÖRLERİ ÜCRET ÖDEMEYEN VELİLERDEN ŞİKAYETÇİ

Verilen eğitimlerden oldukça memnun olduklarını dile getiren servis şoförleri de; öğrencilerin okula geliş ve gidişlerinde sorun yaşamamaları için en iyi şekilde çalıştıklarını söylediler. Mazot ve servis masraflarının çok fazla arttığına dikkat çeken servis şoförleri, velilerden servis ücretlerinin zamanında ödemelerini istedi.

 

Bakmadan Geçme