Öğrenci Kıyafeti 200 TL'ye Kadar Çıkıyor

Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala öğrenciler ve velileri alışveriş telaşı sardı.

  • 1479
Öğrenci Kıyafeti 200 TL'ye Kadar Çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 Eylül Pazartesi günü ilkokul ve anaokul öğrencileri uyum eğitimine başlarken, 2018-2019 eğitim öğretim yılı da 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Yeni eğitim  öğretim dönemine sayılı günler kala öğrenciler ve velileri alışveriş telaşı sardı.

 

Okulların yeni eğitim öğretim yılına başlayacak olmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler alışveriş telaşı yaşıyor. Öğrencileri yeni eğitim ve öğretim dönemi heyecanı sararken, velilerde ise ekonomik bir telaş var. Bir öğrencinin giyim masrafı 150 ile 200 TL arasında değişirken, öğrenci takım kıyafetleri ise yine 150 ile 250 TL arasında değişiyor. Okulların başlamasından bir hafta evvel mağazaları ve kırtasiyeleri dolduran veliler, bütçelerine göre en uygun okul kıyafetleri ve malzemelerini alarak çocuklarını okula hazırlıyor. Ayakkabıdan çoraba, kıyafetten çantaya ve kırtasiye malzemesine kadar tüm ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor. Okul ihtiyaçları her ailenin alım gücüne göre değişiklik gösteriyor. Hem tekstil, hem de kırtasiye çeşitlerini dükkanlarında bulunduran esnaf, yaz döneminde düşen iş hacimlerinin, okul alışverişiyle arttığını ifade ediyor.  

FİYATLAR DEĞİŞİYOR

Okul sezonu için hazır olduklarını söyleyen mağaza sahipleri, ''Birinci sınıfa başlayan kız ve erkek öğrencilerin kıyafetleri 50 TL'den başlayıp 200 TL 'ye kadar çıkıyor. Bu fiyatlar öğrencilerin mevsimlik kıyafetleridir. Fethiye'deki ve çevredeki tüm okulların kıyafetlerini hazırlattık. Taleplerde çok iyi. Fiyatlarımız geçen yılın fiyatlarıyla hemen hemen aynı'' diye konuştular. 

Ana sınıfından liseye kadar tüm kıyafetlerin hazır olduğunu söyleyen mağaza sahipleri ,''Velilerimize gerekli ödeme imkanlarını da sunuyoruz'' dediler.
Veliler ve öğrenciler ise ''Okul alışveriş telaşı başladı, kıyafetlerimiz oldukça güzel, fiyatlarda uygun.Kırtasiye fiyatları biraz yüksek '' ifadelerini kullandılar. 

 

Bakmadan Geçme