NARKOTİK EĞİTİM TIR'I FETHİYE'YE BEKLENİYOR

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Şahiner, bağımlılığın önüne mutlaka geçeceklerini söyledi.

  • 881
NARKOTİK EĞİTİM TIR'I FETHİYE'YE BEKLENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Şahiner, bağımlılığın önüne mutlaka geçeceklerini söyledi. Toplantıda narkotik eğitim tırının yakında Fethiye'ye geleceği ve lise öğrencilerine bu tırda sunumlar yapılacağı kaydedildi.
Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen toplantıda; Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Bağımlılıkla Mücadele Kurulundan Uzman Psikolog Ufuk Emek tarafından sunum da gerçekleştirildi.

Fethiye'de bağımlılıkla mücadele toplantısında konuşan Kaymakam Muzaffer Şahiner; ''Geleceğimiz için her türlü bağımlılıkla mücadele etmeliyiz. Bu konuda bir çocuğumuzu bile kaybedemeyiz” dedi. Bağımlılıkla mücadelede tüm kurumların işbirliği içersinde hareket etmesi  gerektiğini vurgulayan Kaymakam Şahiner; “Polisimiz ve Jandarmamız uyuşturucu ile mücadele ediyor ve zanlıları yakalıyor ama önemli olan bu duruma gelmeden önlenmesidir. Çocuklarımızın bağımlılığa alışmadan bu  sorunu çözmemiz gerekiyor. Bu da eğitim ile sağlanabilir. Bağımlılığı sadece uyuşturucu ile de kısıtlamamak gerekiyor. Madde, bali ve çakmak gazı bağımlılığı, sigara ve tütün ile alkol kullanımları gençler arasında artmaktadır. Bunların önüne mutlaka geçeceğiz. Çünkü bu konuda büyük sorumluluğumuz var. Bağımlılıkla mücadeleye sadece hukuki bir olay olarak bakamayız. Aynı zamanda vicdani bir sorumluluğu olan bir olaydır. Hepimizin bu konuda çok büyük sorumlulukları var. Gençlerimizi kandırmaya çalışan ve uyuşturucu, madde bağımlısı yapmak isteyen fırsatçılara göz açtırmayacağız. Fethiye’nin kurumları olarak büyük bir iş birliği içersinde çalışmalıyız. Bir çocuğumuzu bile uyuşturucudan ve madde bağımlılığından kaybedemeyiz. Öğretmenlerimize de çok iş düşüyor. Çocuklarımızı tek tek bileceğiz. Genellikle aile ortamı bozuk olan çocuklarda bu durumlar çok daha  kolay  yaygınlaşmaktadır. Çocuklarımızı takibe alacağız. Onların ruh hallerini ve durumlarını bileceğiz” diye konuştu.

“NARKOTİK EĞİTİM TIR’I GELECEK”
Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Bağımlılıkla Mücadele Kurulundan Uzman Psikolog Ufuk Emek de Bağımlılıkla Mücadele Kurulunun çalışma usul ve esasları hakkında bilgi verdi. Lise öğrencilerine dikkat çeken Ufuk Emek; “Uyuşturucu ve madde bağımlılığının en kolay yayılma alanı Lise gençliğidir. Uyuşturucunun ve bağımlılığın zararlarını gençlerimize çok iyi anlatmalıyız” dedi. Sigara kullanımı başta olmak üzere bağımlığa gençlik yaşlarında daha kolay alışıldığını söyleyen Emek; ''Bu amaçla önümüzdeki günlerde Narkotik Eğitim Tır’ının Fethiye’ye gelecektir'' dedi.  Emek; “Narkotik Eğitim Tır’ı  bu ayın sonlarına doğru veya Ekim ayının ilk haftalarında Fethiye'ye gelecek. Türkiye’de 6 tane olan Narkotik Eğitim Tır’ı ilk önce Muğla’ ya gelecek ve sonrada Muğla’nın 3 ilçesini ziyaret edecek. Bu ilçelerden birisi de Fethiye olmaktadır. Biz bu konuda özellikle Milli Eğitim müdürlüğümüzle çok iyi organize olmalıyız. Amacımız ilçemizdeki tüm lise öğrencilerini Narkotik Eğitim Tır’ına götürmek ve bilgilendirmek. Eğer Narkotik Eğitim Tır’ı; 2 veya 3 gün kalırsa Fethiye için çok yararlı olacak. Çünkü Üniversitedeki gençlerimizi de  buraya götürmek istiyoruz. İlçe sağlık Müdürlüğümüz ve Devlet Hastanemiz Narkotik Eğitim Tır’ının yanında stant açacaklar ve ziyaret edenleri sağlık testinden geçireceğiz. Sigara içenler için de Koah testi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme