MUTSO Heyetinden Belediye Başkanlarına Ziyaret

MUTSO Heyeti 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, Menteşe ve Ula Belediye Başkanını ziyaret etti. 

  • 192
MUTSO Heyetinden Belediye Başkanlarına Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimleri sonrasında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) heyeti büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına bir dizi ziyarette bulundu. 19 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen ziyaretlerde, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcıları Deniz Dakikoglu ve Ali Çorlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Öztürk ve Mehmet Çahan, Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Ünal, Hasan Şahin, Menaf Kıyanc, Mustafa Murat Can, Onur Akça, Ömer Öcal, N. Fatih Dağdelen, Meclis Üyesi Mustafa Kale ile 15. Meslek Komite Başkanı Şafak Kanda hazır bulundu. 

 

MUTSO Heyetinden Belediye Başkanlarına Ziyaret

 

Heyetin ilk ziyareti Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’a oldu. Göreve seçilmesinden dolayı hayırlı olsun dileklerini ileten MUTSO Başkanı Karakuş oda faaliyetleri ve projeleri hakkında Başkan Aras’a bilgi verdi. Karakuş ayrıca; “Odamız bünyesinde faaliyet gösteren 17 komitemizle Muğla’daki sektörlerin temsilciliğini yürütüyoruz.  Tüm dünya buraya hayranken bunun değerini bilip ona göre çalışmak gerekiyor. İmar komisyonu oluşturduk. Muğla’daki tüm mimar ve mühendislerin yer aldığı bir komisyon 4 yıldır Muğla için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Meclis Başkanı Özcan ise: “Yeni döneminiz hayırlı olsun.  Bakış açınızdan çok  ümitliyiz.  Biz bu işbirliği ümidinden çok mutluyuz. Meclisimiz ve komitelerimizle Muğla için yapılacak çalışmalara destek vermeye hazırız.
Yeni dönem başarılı olsun.” ifadelerinde bulundu.

 

MUTSO Heyetinden Belediye Başkanlarına Ziyaret

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aras Muğla’nın ihtiyaç ve beklentilerinin neler olduğu, bununla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Seçim sona ermiştir. Bundan sonra çalışma zamanı. Ayırt etmeden kucaklayıcı bir amaçla tüm Muğla’yı kapsayan bir anlayışımız var.

Dünya kenti Muğla, Turizm kenti Muğla gibi hedeflerimizin içeriğini birlikte kurgulayacağız.
Adı ister Bodrum olsun ister Cizre olsun ilçe belediyelerin yetkileri büyükşehir yasası ile çok kısıtlanmış durumda. Ancak büyükşehirde bazı çalışmalar ve projeler daha mümkün. 14 daire başkanlığı var. Onlar zaten gerekli işleyişi yürütüyorlar. Bizim daha vizyoner daha gelişime açık alanlarda çalışmamız lazım. Birlikte Muğla lobisini oluşturalım.”

 

 

MUTSO Heyetinden Belediye Başkanlarına Ziyaret

Heyet Büyükşehir Belediyesinin ardından Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. 

Burada konuşan Başkan Karakuş şunları kaydetti: “Yeni dönem Menteşe’miz için hayırlı olsun. Biz oda olarak yapılacak her türlü çalışmalarda olmaya hazırız. Karbon ayak izi merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu merkez Muğla’ya yakışır diye düşünüyoruz. Mayıs ayında Almanya'da faaliyet gösteren Türk seyahat acentelerini Muğla'da ağırlayacağız. Muğla Denizli ve Aydın'da  yeni gezi rotaları oluşturulması adına bir Info Tour olacak. Menteşe için tanıtımını bu kapsamda çok değerli buluyoruz.”

 

MUTSO Heyetinden Belediye Başkanlarına Ziyaret

 

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkürlerini iletti. 

MUTSO heyeti son olarak Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner’i ziyaret etti.  Başkan Caner başarılı bir kadro kurduklarını belirterek güzel projelerde hep birlikte çalışacaklarını dile getirdi. 

Bakmadan Geçme