MUĞLA'DA YILIN ÇIRAĞI SEYDİKEMER'DEN

Her yıl Esnaf ve Sanatkarların piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin anısına düzenlenen 'Ahilik ve Ahilik Kültürü Haftası' Muğla'da Ticaret İl Müdürlüğü,Esnaf Odaları Birliği ve Ticaret Odası'ndan oluşan kutlama komitesi tarafından düzenlendi.

  • 927
MUĞLA'DA YILIN ÇIRAĞI SEYDİKEMER'DEN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra kurum amirleri katıldı. Ahilik geleneğine göre Yılın Ahisine kaftan giydirilmesi, Yılın Kalfası ile Yılın Çırağına; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan imzalı teşekkür belgesi ve plaket takdimi yapıldı. Aynı zamanda onur ödülüne layık görülen usta, kalfa ve çıraklara ise onur plaketi verildi.

Yılın Çırağı, ValiEsengül Civelek başkanlığında toplanan komite tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından önerilen Seydikemer’den Semih Soku seçildi.

“Yılın Çırağı” ödülü ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın teşekkür mektubu Semih Soku’ya Vali Yardımcısı Fethi Özdemir tarafından sunuldu.

Ustalık onur ödülüne üstün hizmet anlayışı, yüksek meslek ahlakı, mesleki disiplini ile fedakarlıklarından dolayı Seydikemer esnaflarından kadın terzisi Hayriye Kanlıoğlu layık görüldü. Kanlıoğlu’na ödülü Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu tarafından takdim edildi.

Kalfalık onur ödülüne ise yine Seydikemer’den elektrik tesisatçılığı yapan Tolga Hüseyin Çil layık görüldü. Çil’in plaketi İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya tarafından takdim edildi.

Bakmadan Geçme