MUĞLA VALİLİĞİ'NDEN RESMİ İLAN GENELGESİ

Muğla Valiliğince yayımlanan ve tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda, Kamu İhale Kanununda belirtilen koşullar hatırlatılarak süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar nedeniyle ihalelerin olası iptalleri ile kamu zararına meydan verilmemesi gerektiği vurgulandı

  • 1176
MUĞLA VALİLİĞİ'NDEN RESMİ İLAN GENELGESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla Şube Müdürü M. Ali Köseoğlu’nun Muğla Valiliği’ne yaptığı bilgilendirmede, kamu hukukuna tâbi olan veya kamunun denetimi altında bulunan kurum ve kuruluşların yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerini kanun, yönetmelik ve mevzuata uygun bir şekilde, Basın İlan Kurumu aracılığıyla yapmalarının hatırlatılmasının faydalı olacağı belirtilmişti.  Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in imzaladığı, il ve ilçelerdeki tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda, Kamu İhale Kanununda belirtilen koşullar işaret edildi. Yazıda, bu koşulların dışına çıkılmaması, Basın İlan Kurumu Süreli Yayınlar Listesi’nde yer alan süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar nedeniyle ihalelerin olası iptalleri ile kamu zararına meydan verilmemesi gerektiği vurgulandı.

 

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ, GENEL BİR İHALE YÖNTEMI OLARAK ALGILANMAMALI!

BİK Muğla Şube Müdürü M. Ali Köseoğlu, Muğla Valisi Esengül Civelek ve Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’e teşekkür ederek, yerel basınla ve basın dernekleriyle sık sık masaya yatırdıkları konuların kamu kurum ve kuruluşlarına Valilik nezdinde hatırlatılmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in imzasıyla gönderilen yazıda; il genelinde doğrudan temin usulünün genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak ya da alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi, ayrıca Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının yaratılarak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması, süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar nedeniyle ihalelerin olası iptalleri ile kamu zararına meydan verilmemesi için ihalelerin, Basın İlan Kurumu aracılığıyla süreli yayınlarda ilgili mevzuatlara göre neşrinin gerçekleştirilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

Bakmadan Geçme