Müge Anlı'da Gündeme Taşımıştı, O Dava Sonuçlandı

Suçsuz Olduklarını Belirttiler Ama Mahkeme Müebbet Kararı Verdi

  • 12166
Müge Anlı'da Gündeme Taşımıştı, O Dava Sonuçlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de 27 Temmuz Salı günü Zorban yaylasına gideceğini belirttikten sonra kaybolan ve 5 gün sonra Esenköy Çırpı mevkiinde ormanlık alanda cansız bedeni bulunan ve ATV'de Müge Anlı'nın da gündeme getirdiği Bayram Kireşci Cinayetinde karar çıktı

Fethiye'de 27 Temmuz Salı günü Seydikemer İlçesi Zorban yaylasına gideceğini belirttikten sonra kaybolan ve 5 gün sonra ormanlık alanda cansız bedeni bulunan Bayram Kireşci'nin cinayete kurban gittiği anlaşılmıştı.

Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ile Seydikemer Jandarma Komutanlığı yaklaşık 1 yıl boyunca cinayeti aydınlatabilmek için uğraştı. Onlarca ifade alan yetkililer hiç bir delile ulaşamadı. Bayram Kireşci'nin yakınları Müge Anlı'nın programına konuk olup, olayın aydınlatılmasını istediler. Günlerce yapılan yayınlar sırasında adı geçen kişi ya da kişilerin isimleri konuşulunca Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma olayı derinleştirdi. Jandarma Fethiye Sanayi çarşısında oto tamirciliği yapan Mustafa A. ve aynı yerde çalışan Fatih A. isimli şahısları yakalayıp gözaltına aldı. Tutuklanan 2 şüpheli Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada yine suçsuz olduklarını ileri sürdüler. Suçlamaları kabul etmeyen Mustafa A. ve Fatih A., tahliye ve beratlarını istediler.

SON SÖZLERİ
Tutuklu sanık Mustafa A. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada son sözünün sorulması üzerine ''Suçsuzum. Tahliyemi ve beratımı istiyorum'' dedi.
Tutuklu sanık Fatih A. ise son sözünde ''Beratımı istiyorum'' diye konuştu.

Dosyanın incelendiği ve araştırılması gereken husus kalmadığından yargılamaya son verileceği bildirilip karar açıklanırken; tutuklu sanıklar kararı büyük bir heyecanla dinledi. Sanık Fatih A., maktul Bayram Kireşçi'ye yönelik ''tasarlamak sureti ile'' kasten adam öldürmek suçunu işlediğinin sabit görüldüğü belirtilip, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Mustafa A. ise maktul Bayram Kireşçi'ye yönelik ''tasarlamak sureti ile kasten adam öldürmek'' suçunu işlediği sabit görülerek önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri, sanığın sabıkasız oluşunu dikkate alıp indirim uygulayarak Mustafa A.'yı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, her iki sanığın tutukluluklarının devamına da karar verdi.

İDDİA NASIL ? 

Maktulün kız kardeşi Merve Kireşci ise ilk duruşmada şikayetçi olduğunu, ağabeyinin Zorban yaylasından saat 23:00-24:00 sıralarında kendisini aradığını, 'Mustafa ve Fatih ile içiyoruz' dediğini, bir gün sonra aradığında ulaşamadığını, ağabeyi ile Mustafa'nın araba yüzünden tartıştıklarını bildiğini, herhangi bir hasmının bulunmadığını belirtmişti.

Bayram Kireşci'nin telefonu da kanala atılmış olarak bir kişi tarafından bulunması ile içerisindeki fotoğrafların incelenmesi ve diğer delillerin üzerinde durulması ile Mustafa A ve Fatih A tarafından cinayetini işlediği ortaya çıkarıldı. 

Bakmadan Geçme