Müftü Tayini Çıktı, Sert Tepkiler Geldi

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman tayini çıktı. MHP İlçe Başkanı ve bazı dernekler sürgün edildiği iddiasına bulundu.

  • 10637
Müftü Tayini Çıktı, Sert Tepkiler Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ilçe müftüsü Hamdi Uzunharman Kahramanmaraş il müftü yardımcılığına tayin edildi. Yaklaşık 1 yıl önce Fethiye ilçe müftüsü olarak atanan Hamdi Uzumharman 25eylül de yayımlanan kararname ile Kahramanmaraş müftü yardımcılığına tayini gerçekleştirildi.

Hamdi Uzunharman'ın tayin edilmesiyle birlikte sert mesajlar yayınlanarak sürgün edildiği iddiasında bulunuldu. En sert eleştiri MHP İlçe Başkanı Osman Cura'dan geldi. Cura sosyal medya hesabından yayınladığı sert mesajı bir süre sonra sildi. Silinen mesaj aynı şu şekildeydi ;

Fethiye müftüsünün tayini derhal durdurulmalıdır. Sayın müftümüzün tayin gerekçesinin ne olduğunu biliyorum. Bu tayini yaptıran güya siyasi arkadaşlar nasıl tayini çıkartdıysanız siz durduracaksınız.Siyasilerin görevi çıkarlarına hizmet etmeyen kamu çalışanını sürgün etmek değildir. Sayın müftümüzün yaptığı bir yolsuzluk mu var? Kamu malına zararmı vermiş? Haksızlıkmı yapmış şayet böyle bir durum varsa ispatlayın mhp ilçe Başkanı olarak yanınızdayım şayet ispatlayamazsanız sizlerin yaptıklarını ve ticari bağlantılarınızı pazartesi günü basına belgeleriyle açıklayacağım Fethiye sahipsiz değildir bunu bilmenizi istiyorum.Bundan böyle siyasete dayanarak güç kullananarak Kamu görevlilerini kendi askeri gibi görenler Ksrşılarında MHP Başkanını ve yönetim kurulunu bulacaktır..Şuan isimlerinizden bahsetmeyeceğim ama bu tayini durdurmazsanız yarın basına bu konuda detaylı bilgi vereceğim basından isimlerinizi ve önceki müftü ile olan ticari bağlantılarınızı öğreneceksiniz fethiye de bundan böyle siyasi baronlar istedikleri gibi at oynatamayacaktır böyle biline..

Osman Cura'nın neden bu mesajı neden sildiği ise merak konusu oldu. 

Diğer yandan Karaçulha Karaçulha Kültür Ve Dayanışma Derneği 'de bir basın açıklaması yayınladı. Açıklama şu şekilde ; 

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman’ın daha 1 yılı bile dolmadan başka bir yere tayinin çıkartıldığını esefle öğrenmiş bulunuyoruz. Çıkartılmış diyoruz çünkü bugüne kadar ilçemizde beş yıldan daha az görev yapan müftü olmamıştır. Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği olarak kamu görevlilerinin atanma ve yer değiştirmelerinin takipçisi değiliz. Ancak bu kez durum farklıdır.Müftü beyin tayinin çıkartılması kamuoyunda ve özellikle Karaçulha’da hayretle ve üzüntüyle karşılanmıştır. Malum 40 yılı aşkın süredir hizmet veren Karaçulha Kur’an Kursumuz yenilenmiş ve bir önceki müftü tarafından dayatma ile ismi halka rağmen değiştirilmişti. Derneğimiz tarafından kamuoyu nezdinde ve hukuki zeminde girişimler yapılmıştı. Müftü Hamdi Uzunharman’ın gelmesi ile birlikte konu istişare edilmiş ve kısa zamanda çözülmüştür. Müftü bey Karaçulha ismine iade-i itibar yaparak herkesin sevgisi ve takdirini kazanmıştır. Ancak sonrasında bu değişiklik üzerinden müftü bey üzerine baskı kurulmuştur. Basına yansıyanlardan öğrenildiği üzere, önceki döneme ilişkin yapılan soruşturmaların da etkisiyle bu bir “haddini bildirme” iddiasına dönüştürülmüştür.

Devletin kurumları ve görev makamları gövde gösterisi yapılacak yerler değildir. Ne yazık ki bu tayin çıkartma ile önceki dönem görev yapan şahıs ve buradaki uzantılarının "had bildirme" şovuna alet olunmuştur. Bu ayıbın acil bir şekilde durdurulması gerekir. Müftümüzün ilçemizde görevine önceki müftülerin süresinde olduğu gibi devam etmesi kamu vicdanı açısından gerekir.Diğer taraftan, ilçemizde görev yapan ve bundan sonra görev yapacak kamu görevlilerinin bu vahim atamadan etkilenmemesi için iktidar partisi yetkilileri tarafından kamuoyuna bilgilendirme yapılmalıdır. Hiçbir soruşturma ve sebep ortada yok iken bu tayin çıkartılması ne anlama gelmektedir? Karaçulha ismi üzerinden bir yerlere mesaj mı verilmek isteniyor? Basında geçen iddialar araştırılmakta mıdır? “Had bildirme” ilçemizde bu kadar kolay mı olmaktadır?”

Bu geçen olaylara ve başından itibaren sürece ilişkin olarak konunun tüm boyutları ile araştırılması devletimizin ve hükümetimizin temel aldığı ilkelerin gereği olduğunu düşünüyoruz. Beraberinde durumun Kaymakamlığımız, Valiliğimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde titizlikle araştırılarak kamuoyunun bilgilendirilmesini rica ediyoruz. Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak hizmetlerin tartışılması gerekirken bu tür olayların tartışılmasından üzüntü duyduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Tüm kamuoyunun bilgisine ve değerlendirmesine saygılarımızla…

 

Yorumlar 1
Bir vatandaş 01 Ekim 2018 06:29

Ağzınıza yüreğinize sağlık Başkan ve dernek yönetimi.Fethiye’de Hükümetinin siyasi aktörleri.Hem partiye hem de Fethiye’ye zarar veriyorsunuz.Yapmayın büyük ahlar aldınız.

Bakmadan Geçme