MOBİL TIRDAKİ MÜZE ÇANAKKALE RUHUNU HATIRLATTI

Çanakkale ruhunu hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla ülke turuna çıkan 'Çanakkale belediyesi Gezici Mobil Tırı' Fethiyelilerle buluştu.

  • 4566
MOBİL TIRDAKİ MÜZE ÇANAKKALE RUHUNU HATIRLATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale ruhunu hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla ülke turuna çıkan ‘Çanakkale belediyesi Gezici Mobil Tırı’ Fethiyelilerle buluştu.

Çanakkale ruhunu yaşatmak ve hatırlatmak için yurt genelinde tura çıkan ‘Çanakkale Gezici Mobil Tırı’ içindeki Çanakkale savaşı ile ilgili eşyalar Fethiye Beşkaza Meydanındakonuşlanan tırda sergilendi. Çanakkale savaşı Müzesi’nin yer aldığı tıra ise 7’den 70’e her kesimin ilgisi yoğun oldu. Fethiyelilerle buluşan müze öğrenciler ve vatandaşlara ücretsiz olarak sergilendi.Çanakkale 1915 Gezici Müze tırında bulunan eşyalar, vatandaşları 103 yıl öncesine götürdü.

Gezici Çanakkale Müzesi’nde ise; Çanakkale Savaşı’nda kullanılan top mermileri, el bombaları, havada çarpışan mermiler, mataralar, silahlar, üniformalar gibi savaş malzemelerinin yanı sıra, o günlerde kullanılan yemek kapları, çatal, bıçak ve bazı komutanlara ait şahsi eşyalar müzede ziyaretçileriyle buluştu. Fethiye’de hafta sonuna kadar kalması beklenen Çanakkale Belediyesi Çanakkale savaşı Gezici Mobil tırı yetkilileri tüm öğrenci, öğretmen ve vatandaşları müzeyi gezmeye beklediklerini söylediler.

Bakmadan Geçme