Milli Takım Gidemedi ama Domatesimiz Gidiyor

Rusya'da devam eden Dünya Kupası'na Fethiye domatesi gidiyor.

  • 801
Milli Takım Gidemedi ama Domatesimiz Gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya'da devam eden Dünya Kupası'na Fethiye domatesi gidiyor. Rusya'nın değişik kentlerinde yapılan Dünya Kupası maçlarını izlemek üzere dünyanın dört bir yanından gelen futbolseverler, gittikleri restoranlarda Fethiye domatesini yiyor. Dünya Kupası nedeni ile geçen yıla oranla Rusya'ya son 1 ayda daha fazla domates ihracatının gerçekleştirildiği belirtildi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit; ''Son 1 aydır devam eden ihracat, geçen yıla oranla arttı. Fethiye'den bu yılın ilk 6 ayında 84 bin ton domates ihracatı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl 1 yılda 130 bin ton domates ihraç edilmişti. Şu dönemde bölgemizden Rusya'ya oldukça fazla domates ihraç ediliyor. Dünya Kupası olduğu için talep oldukça fazla'' ifadelerini kullandı.

Rusya'da devam eden Dünya Kupası'na Fethiye domatesi ve yaş sebze meyvesi gidiyor. Rusya'nın değişik kentlerinde yapılan Dünya Kupası maçlarını izlemek üzere dünyanın dört bir yanından gelen futbolseverler, gittikleri restoranlarda Fethiye domatesini yiyor. Dünya Kupası nedeni ile geçen yıla oranla Rusya'ya son 1 ayda daha fazla domates ihracatının gerçekleştirildiği belirtildi. Geçtiğimiz yıl toplam 12 ayda 130 bin ton domates ihracatı gerçekleştirilen Fethiye'den son 6 ayda 84 bin ton domates ihracatı gerçekleştirildiği, bunun çoğunluğunun son 1 ay içerisinde yapıldığı kaydedildi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, ''Dünya Kupası nedeni ile Rusya'ya gelen futbolseverler, Fethiye domatesi yiyorlar. Son 1 ayda bölgemizden büyük bir domates, yaş sebze ve meyve talebi oldu. 6 ayda yapılan ihracatın büyük bir bölümü son 1 aya yani Dünya Kupası'na rastlıyor. Bu yıl sonunda Rusya'ya domates ihracatı 150-160 bin tonu yakalayacağız. Bu rakam geçmişte 130 bin tondu'' ifadelerini kullandı.
''İHRACAT DÜNYA KUPASINA RASTLADI''

Karayiğit; ''Domates ihracatının büyük bir bölümü Dünya kupasına rastlıyor. Bu bizim için de bir şans herhalde ki Dünya kupasının Rusya’da oynanması, yalnızca domates de değil elbette. Narımız, narenciyemiz, greyfurdumuz, salatalığımız, patlıcanımız var. Yani bütün ülkelerin Dünya kupasına katılanları Türk yaş sebzelerini yemesi büyük bir şans'' dedi.

''YAYLA DOMATESİ DE İHRAÇ EDİLİYOR''
''Fethiye'den Rusya’nın yanında Romanya, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Kosova, Suudi Arabistan  gibi ülkelere de domates ve yaş sebze, meyve ihracatı devam ediyor'' diyen Karayiğit; ''Domateste sezon sonu yaklaştı ama yaylada domates hasadı başladı. Dünden ilk ürün hazırlanıp yine Rusya'ya gönderiliyor. Şu anda yayla domatesi 3,5 TL gibi. Umarım yayla sezonu iyi geçecek. Bu da çiftçimizin yüzünü güldürecektir. Uçak krizinden sonraki sarsıntıyı çiftçimiz Dünya Kupası ile üzerinden atacaktır diye düşünüyorum'' dedi.

''MESSİLER, RONALDO'LAR DOMATESİ TÜRKİYE'DEN YEDİLER''

Karayiğit; ''Dünya kupasının Rusya’da yapılması Fethiye çiftçisine büyük bir şans. Dünya kupasının 20-25 günlük süre içerisinde daha büyük bir ihracatın daha hızlı bir şekilde yapılması biz Fethiye çiftçilerini çok memnun etmiştir. Messiler, Ronaldolar domatesi Türkiye’den yediler. Türk domatesinin  havası, aroması , güneşi bakımından o lezzeti tatmış oldular. Umarım Arjantin ve Portekiz’e de ihracat yaparız'' dedi.

Bakmadan Geçme