MİLLETVEKİLLERİNDEN ÖRNEK PROJE

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, toplum yararına faaliyet yürüten kuruluşlara destek amacıyla çelenk, çiçek gönderimleri için yapılan harcamaları sonlandırıp bunun yerine sivil topluma bağışlama projesi başlattı. Projeyle TEMA, LÖSEV, Mehmetçik Vakfı, Türk Kızılayı, Yeşilay, Darüşşafaka Cemiyeti, Omurilik Felçlileri Derneği, sokak hayvanları gönüllü grupları gibi kuruluşlara bağış yapılacak.

  • 1004
MİLLETVEKİLLERİNDEN ÖRNEK PROJE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, sivil toplum kuruluşlarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir projeye imza attı.

Demir’in iletişim bürosundan yapılan açıklamaya göre, seçim çevresi Muğla başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden milletvekiline ulaştırılan davetler dahil, doğum, ölüm gibi olaylarda çelenk, çiçek gönderme uygulaması ilk etapta en az seviyelere çekilecek. Projenin diğer aşamasında çelenk, çiçek gönderim uygulamalarının tamamen sonlandırılması planlanıyor.

Açıklamada, daha önce bu uygulamaya yapılan harcamalara kademeli olarak son verilerek, İçişleri Bakanlığınca kamu yararına çalıştığı tescillenen TEMA, LÖSEV, Mehmetçik Vakfı, Türk Kızılayı, Yeşilay, Darüşşafaka Cemiyeti, Omurilik Felçlileri Derneği, sokak hayvanları çalışma grupları gibi herhangi bir şaibeye karışmamış sivil toplum kuruluşlarına bağış gerçekleştirileceği vurgulandı.

Eğitimci kökenli milletvekili Demir ile gazeteci kökenli Gökcan, açıklamalarında projeyi uygulamaktaki amacın sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekmek ve kamusal faydanın esas alınması olduğuna vurgu yaparak, “Bugüne kadar bize ya da TBMM’deki irtibat büromuza ulaştırılan çok sayıda davet bulunuyordu. Elimizden geldiğince katılım göstermeye çalışsak da katılamadığımız davetlere ya da ölüm, doğum olaylarına mümkün oldukça çelenk, çiçek gönderme uygulaması yapıyorduk. Ancak bunların kaynakların etkin yönetimi açısından faydalarından söz etmek pek mümkün değildi. Bunu dönüştürerek bundan sonraki davetlerde sivil toplum kuruluşlarına bağış sistemine geçmeyi uygun gördük.” dedi.

Projenin işleyişine ilişkin de bilgi aktaran Demir ve Gökcan; “Yani bir cenaze ya da doğum olayı olduğunda oraya çok özel durumlar haricinde çelenk göndermek yerine kişi adına bağış yaparak yeni ormanların, ağaçların yeşermesi için çalışacağız. Bir davet sahibi bu belki de bu sayede maddi güçlük çeken bir öğrencinin eğitim masraflarına katkı sağlayacak. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.  Ülke gündemimizdeki hassasiyetlere göre bilim, sanat, kültür, spor gibi çalışma alanlarımızı genişleteceğiz. Uygulamamızın çok yönlü olarak memnuniyet yaratacağını düşünüyorum.” dedi.

Milletvekilleri; bağış belgelerinin de sertifikalandırılarak davet sahiplerine ulaştırılacağını dile getirdi.

Bakmadan Geçme