MEHMET MELİH TATLICI AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

Turizmci, mimar Mehmet Melih Tatlıcı Ak Parti'den Fethiye Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

  • 4489
MEHMET MELİH TATLICI AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizmci, mimar Mehmet Melih Tatlıcı Ak Parti’den Fethiye Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Tatlıcı AK Parti İlçe Teşkilatında yaptığı açıklamada hazırladığı Fethiye Manifestosunu okuyup Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edip hem de çeşitli konularda eleştirdi. Fethiye’ye iktidar elinin dokunması gerektiğini hatırlatan Mehmet Melih Tatlıcı, “Behçet Saatçi Fethiye’nin en büyük dört sorununu; Tersanenin Taşınması, Kruvazör iskelenin Yapılması, Fethiye Körfez İçinin Temizlenmesi ve Yat İskelesinin Yapılması olarak tanımlamıştır.  Maalesef biz bu noktada Sayın Behçet Saatçi ile aynı görüşte değiliz.  Bu bahsedilen dört konu muhakkak Fethiye’mizin gelişimi için çok önemli konulardır.  Ancak Fethiye’nin çok daha önemli sorunları bulunmaktadır.” İfadelerini kullandı.

 

12 yıldan bu yana Fethiye’de yaşayan turizm sektöründe görev yapan mimar Mehmet Melih Tatlıcı, Ak Parti’den Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatında başkan yardımcısı İlhami Sarıyer’e aday adaylığı başvurusunu sunan Mehmet Melih Tatlıcı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da mental yorgunluk gördüğünü, Fethiye’yi artık karış karış gezecek, vizyonu olan başkanın yönetmesi gerektiğini söyledi.

 

AK Parti’den Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olmasını anlatan Tatlıcı, “Öncelikle Fethiye’yi çok seviyorum. Fethiye doğası, havası ve insanları ile yeryüzü cenneti bir yer. Ancak Yüce Rabbimin bahşetmiş olduğu bu güzellikler ne yazıkki yeterli korunamıyor ve layıkıyla değerlendirilemiyor.  Maalesef Fethiye Belediyesi bu cennet şehre yeterince hizmet veremiyor.  Bunları manifestomda anlattım. Ancak öncesinde 19 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten çok değerli büyüğümüz Sayın Behçet Saatçi’ye bugüne kadar Fethiye’ye yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim.  Kendisi 4 dönem üst üste Belediye Başkanlığı görevi yürüterek Fethiye’mize güzel eserler kazandırmıştır.  Fethiyeliler olarak kendisini her zaman iyi düşüncelerle anacağız.  Fakat Fethiye Belediyesinin artık Fethiye’nin sorunlarına çözüm üretme noktasında tıkandığını görmekteyiz.  Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet Kurumlarıyla olan uyumsuzluk maalesef Fethiye’nin zararına olmuştur. Fethiye’ye gelmesi gereken yatırımlar bu koordinasyonsuzluk sebebiyle gelememiş, Fethiye Halkı bu hizmetlerden mahrum kalmıştır.

Sayın Behçet Saatçi Fethiye’nin en büyük dört sorununu; Tersanenin Taşınması, Kruvazör iskelenin Yapılması, Fethiye Körfez İçinin Temizlenmesi ve Yat İskelesinin Yapılması olarak tanımlamıştır.  Maalesef biz bu noktada Sayın Behçet Saatçi ile aynı görüşte değiliz.  Bu bahsedilen dört konu muhakkak Fethiye’mizin gelişimi için çok önemli konulardır.  Ancak Fethiye’nin çok daha önemli sorunları bulunmaktadır.  Bu sorunlara ve çözüm önerilerimize ilerleyen günlerde değineceğiz.

Ancak şunu da belirtmeliyim ki Sayın başkanımızda (kendisinin olabilirliğini kabul ettiği) bir mental yorgunluk gözlemlemekteyiz.  Artık Fethiye’nin değişime ihtiyacı vardır.

Fethiye’nin artık heyecanlı ve genç bir başkana ihtiyacı var.  Fethiye’yi karış karış gezecek, halkla her daim birlikte olacak, gecesini, gündüze katacak donanımlı, eğitimli vizyon sahibi bir başkana ihtiyacı var.  Fethiye’nin sorunlarını çözecek ve Fethiye’yi geleceğe taşıyacak ilkeleri barındıran Fethiye Manifestomuzu sizlerle ve tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hazırladığı Fethiye Manifestosunu da açıklayan AK Partili Tatlıcı, “Fethiye’nin menfaatleri için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarla koordineli bir şekilde, çözüm odaklı ortak bir çalışma ortamı oluşturulacaktır.

Fethiye sınırları içinde atılmış her çöpün kaldırılması Fethiye Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Çevreye atılmış ve ulu orta bırakılmış çöpler Fethiye’nin yıllardır bin bir emekle oluşturduğu imaja ciddi zarar vermektedir. Özel ve resmi tüm kuruluşlarla çöp toplanması ve bunların geri dönüşüme kazandırılması konusunda koordinasyon sağlanacaktır. Fethiye’nin en önemli değerleri; doğası, denizi ve tarihi yapısıdır. Herhangi bir tesisin, aracın veya kişinin bu değerlere doğrudan veya dolaylı zarar verecek bir eylemde bulunmasına asla izin verilmeyecektir. Gerekli tüm alt yapı kurulduktan sonra sıkı denetimler ve caydırıcı nitelikteki cezalarla kirlenmenin ve yıpranmanın önüne geçilecektir. Fethiye’nin geleceği turizmdedir. Şehrin tüm üst ve altyapısı turistlerin rahat, kolay ve güvenli bir şekilde gezmesi için yeniden planlanacaktır. Fethiye’nin mevcut potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda turizmin çeşitlenmesi hem turizm sezonunun daha uzun bir periyoda yayılmasını sağlayacak hem de turist profili daha da zenginleştirilecektir. Bu hedef doğrultusunda Fethiye’nin tüm unsurlarının iştiraki ile “5 Yıllık Turizm Eylem Planı” oluşturulacaktır. Merkezi trafik sorunu anlık uygulamalarla çözülemez. Trafik problemlerini top yekun ve kalıcı olarak çözecek modern projeler oluşturulacaktır.

Tarımsal alanların korunması ve bu alanlarda gelişmiş tarım uygulamaları hem Fethiye hem de ülkemiz için vazgeçilmeyecek elzem bir konudur. Tarımsal alanlar kırmızı çizgimiz olacaktır.  Yıl 2018 ancak Fethiye’nin kırsal çevresi hâlâ düzgün bir imar planına ve altyapıya sahip değildir. Maalesef bu güne kadar Fethiye Belediyesi bu konularda kurumları harekete geçirecek bir liderlik gösterememiştir. Fethiye’yi geleceğe taşıyacak bütünleşik planlar ve altyapı çalışmaları, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde ve ivedilikle yapılacaktır. Fethiye’nin sadece sahil yollarına değil,  tüm mahalle, sokak ve caddelerine eşit ve etkin hizmet götürülecektir.

Şehrin simgesi haline gelmiş işlevsel mimari yapılar ne yazıkki Fethiye’de görülmemektedir. Kent kimliğini yansıtacak ve halkın uğrak yeri haline gelecek mimari yapılarla Fethiye daha da güzelleştirilecektir.  Gönül belediyeciliği kurularak Fethiye’nin tüm kesimleri ile eşit ve samimi bir bağ kurulacaktır. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştirilecektir. Fethiye ve Beşkazalılar il olmayı çoktan hak etmiştir. Başkanlığım halinde Fethiye’nin il olabilmesi için hükümet nezdinde gereken tüm girişimler yapılacaktır.

Fethiye’nin tüm sorunlarını çözecek ve Fethiye’yi geleceğe taşıyacak 82 maddeden oluşan “82 Proje ve Vaad Programımızı” adaylığımın akabinde tüm kamuoyuyla paylaşacağım.

Şahsım aday gösterilmezse de küstüm, artık yokum demeyeceğim.  Partimin aday gösterdiği arkadaşımızın yanında seçim sonuna kadar var gücümle çalışmaya devam edeceğim.  Adayımız kim olursa olsun, her daim kendisinin yanında olup İnşallah Yüce Rabbimin izniyle Fethiye’yi Ak Parti iktidarına kazandıracağız.” Diye konuştu.

Kendisinin AK Partide taze bir üye olduğunu ifade eden Tatlıcı; “Son olarak sayın Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Ak Parti Merkez Yönetimine, Ak Parti İl Başkanı Sayın Kadem Mete ve tüm il yönetimine ve bugün burada bizleri ağırlayan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Sayın kadir Sarıhan ve tüm ilçe teşkilatına da teşekkürü bir borç bilirim. Geldiğiniz için hepinize de tekrar teşekkürlerimi sunar, sözlerimi  Arif Nihat Asya’nın Fetih Şiirinden birkaç mısrayla tamamlamak isterim.

Delikanlım! işaret aldığın gün atandan!

Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan!

Sana selâm getirdim Ulubatlı Hasan'dan!

Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın;

Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!” sözleriyle tamamladı.

 

Bakmadan Geçme