MAHALLENİN İKİ YAKASINI BAĞLAYAN KÖPRÜ KULLANILMAZ HALDE

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Atlıdere Mahallesinde, mahallenin iki yakasını birbirine bağlayan köprünün demir ayakları sel nedeniyle aşınmışve zarar görmüştü. Bölge halkı yıkılma tehlikesi olan köprünün onarımı için eylem düzenlemiş ve yetkililerden yardım istemişlerdi. Hasarlı köprü 26 Ağustos Pazartesi günü orta kısımdan itibaren tamamen çöktü ve kullanılamaz hale geldi.

  • 3121
MAHALLENİN İKİ YAKASINI BAĞLAYAN KÖPRÜ KULLANILMAZ HALDE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

 

 

 

 

Muğla İl Özel İdare ve vatandaş iş birliğinde Eşen Çayı üzerine inşa edilen 60 metre uzunluğundaki demir köprünün ayaklarında, geçtiğimiz yıllarda sel nedeniyle aşınma meydana gelmişti. Akarsuya basan ayaklarından biri eğilince, çökme meydana gelen köprünün demir korkulukları da eğilmişti. Sarısüleymanlar Mevkii’nin içme suyu boru hattını da üzerinde taşıyan köprü, geçtiğimiz Pazartesi günü orta kısmından itibaren çöktü ve kullanım dışı oldu. Mahallenin diğer yakası ile iletişim tamamen kesildi.Köprüyü kullanmamaları durumunda yollarının 20 kilometre uzadığını söyleyen vatandaşlar, geçtiğimiz yıllarda tamirat çalışmasının bir an önce başlamasını isteyip; yetkililerden yardım istemişlerdi.

 

Konu hakkında telefonla görüştüğümüz Atlıdere Mahallesi Muhtarı Yusuf Gönen, “Köprünün çökmesi sonucu nedeniyle mahallenin iki yakasında yaşayan vatandaşların sosyal bağları koptu. Diğer yakadaki düğün ve yemeklere gidemiyoruz. İşçi arkadaşlarımız servise ulaşabilmek için bu köprüyü kullanıyordu. Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Konuyla ilgili olarak Seydikemer Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri’ne müracaatımızı yaptık. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme