Madde Bağımlılığı Semineri Verildi

Fethiye Müftülüğü Aralık Ayı Toplantısı Fethiye İlçe Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nda yapıldı

  • 1253
Madde Bağımlılığı Semineri Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Müftülüğü Aralık Ayı Toplantısı Fethiye İlçe Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu’nda yapıldı. Toplantıda kadına yönelik şiddetin önlenmesi, uyuşturucu ve uyarıcı maddelere karşı alınması gereken önlemler seminer eşliğinde anlatılırken, ‘Uyuma’ projesi de seminere katılanlara tanıtıldı.

Fethiye Müftülüğü Aralık Ayı toplantısında Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman ve Fethiye vaizi Şaban Yılmaz ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlileri ve cami imam hatiplerine seminer verdi.  Seminer sonrası İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Narko Rehber Polis Komiser Yardımcısı Baran Akkoyun İçişleri Bakanlığı Tarafından uygulamaya koyulan UYUMA projesi tanıtıldı ve din görevlilerine ve cami imam hatiplerine seminer verdi.

Seminerde Uyuşturucu ve Uyarıcı madde neleredir, cisim şekilleri ve renkleri hakkında bilgi verildi.

Seminer hakkında bilgi veren Fethiye İlçe Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu Yöneticisi Rıza Koyuncu , “Kuran kursumuzda İlçe müftülüğümüz tarafından aylık toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası bir dizi etkinlik kuran kursumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi. Bunlardan ilki İlçe vaizi Şaban Yılmaz tarafından sunumu gerçekleştirilen ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetinin önlenmesine din görevlisinin rolü, din görevlisi etkinliği adı altında bir sunum gerçekleştirildi. Bir diğeri yine konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı sonrası İçişleri bakanlığı tarafından gündeme alınan uyma projesi Muğla İl emniyet müdürlüğü tarafından gönderilen polisler ile birlikte bir sunumla din görevlilerine aktarıldı. Bir yandan öğrencilerimizin hafızlık eğitimlerine devam ederken, diğer yandan da toplumun her kesiminin insanlarıyla buluşarak Kuran Kursumuzu Fethiye’mizin merkezinde yarına taşımak gayretindeyiz. Ben bu vesileyle birlikte bugün programa katılan İlçe müftümüze, İl emniyet müdürlüğü teşkilatına personeline ve sunumu yapan İlçe vaizimize Şaban Yılmaz hocamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Seminerin ardından Din görevlileri ve cami imam hatiplerinden gelen sorular ve sorunları değerlendirildi.

 

Bakmadan Geçme