Lübnanlı milyarder işadamı Mikati'nin megayatı Fethiye'de

Dünyanın en zengin 20 Arap işadamı arasında yer alan Lübnanlı Taha Mikati'ye ait Chopi Chopi isimli megayat Fethiye'ye demirledi.

  • 2986
Lübnanlı milyarder işadamı Mikati'nin megayatı Fethiye'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Pazartesi günü Yunanistan'ın Simni Adası'ndan Türkiye kıyılarına geçen megayatın yolcuları arasında Taha Mikati'nin genç aile yakınlarının bulunduğu öğrenildi. Fethiye İskelesi'nden Lübnanlı işadamının yakınları uğurlanırken, megayata 90 bin litre akaryakıt ile balıktan sebze ve meyveye yaklaşık 200 bin TL'lik kumanya alındığı da öğrenildi.

2,5 milyar Dolar servete sahip olduğu belirtilen telekomünikasyon şirketleri sahibi Lübnanlı işadamı Taha Mikati'nin aile evi olarak adlandırdığı dünyanın en güzel yatları arasında yer alan Chopi Chopi isimli megayat, Fethiye Limanı'na demirledi. Geçtiğimiz Pazartesi günü Yunanistan'ın Simni Adası'ndan Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenilen içinde ünlü işadamı Taha Mikati'nin genç aile yakınlarının yer aldığı ifade edildi. İçinde Taha Mikati'nin 11 genç yakının bulunduğu belirtilirken, 2421 grostonluk 80 metre uzunluğundaki megayattan Yunanistan ve Türkiye kıyılarını gezen 11 kişi muhteşem bir tatil yaşadı.

Sabah saatlerinde Fethiye İskelesi'ne demirleyen yattan iniş yaparak, Dalaman Havaaalanı'na gidecek işadamı Taha Mikati'nin 11 yakınına ait 19 bavul ve çeşitli büyüklükte çantalar indilirilip, gümrükten geçti. Bu sırada 4 tankerle yaklaşık 400 bin TL'lik 90 bin litre akaryakıt ikmali yapılırken, megayata balıktan sebze ve meyveye ayrıca kuru gıdalara kadar 200 bin TL'lik kumanya alındığı öğrenildi. Bavulların gümrüğe götürülmesinin ardından, saatlerce bekleyen VİP transfer araçlarına 11 kişi megayattan inerken; bazı ilgililer görüntü alınmaması için gazetecilere engel olmak istedi. Megayata kadar VİP araçları yaklaştırılırken, gazetecilerin görüntü alabilecekleri yere ise akaryakıt tankeri park edildi. Gazetecilerin kameralarını elleri ve çantaları ile kapatmak isteyen ilgililer, megayattan iniş yapan kişileri sır gibi sakladı.

Birer ikişer megayattan inen Taha Mikati'nin yakınları yattaki 23 personel tarafından uğurlanırken, VİP araçları gümrük ve liman görevlileri tarafından uğurlandı. Megayatın Fans Maritin şirketine ait olduğu, Taha Mikati ve yakınlarını almak için Yunanistan'ın Rodos Adası'na gideceği öğrenildi.

MEGAYAT 110 MİLYON DOLAR

80 metrelik lüks megayat, İtalyan mimarlar Laura Sessa, Giovanni ve Paola Zuccon ile birlikte inşa edildi ve türünün en büyüğü arasında. 110 milyon Doları'nın üzerinde olan tüm yatın tamamlanması 660.000 saat sürdü ve yer değiştirme gövdesi alüminyum ve çelikten yapıldı.

Aslen eğlence amaçlı kullanım için “aile evi” olarak tasarlanan Chopi Chopi, beş lüks çift kabin, özel VIP teraslı özel bir süit, altı geniş açık güverte, alt güvertede bulunan 100 metrekarelik plaj kulübü içermektedir. Birden fazla yemek ve salon alanı ve iki asansör. Yüzen ev, herhangi bir zamanda 12 konuk ağırlayabilir ve yaklaşık 30 mürettebat ve dokuz personel istihdam etmektedir. Ayrıca, gemi benzersiz bir dairesel pilot ev, sauna, Türk Hamamı ve masaj odası ile tam bir günlük SPA ve arkada bulunan bir helikopter pisti bulunuyor.

Chopi Chopi beş yıl önce, 2014 Dünya Yat Kupasını evine götürdü. Ondan önce de Showboats Tasarım Ödülleri, 2014 yılında En İyi İç Dekorasyon Ödülü; 2014 Dünya Süperyat Ödülleri'nde Hakem Heyeti ve 2013 Yılı Teknesi ödüllerini aldı.

TAHA MİKATİ KİMDİR?

Taha Mikati, Lübnanlı milyarder bir işadamıdır. Investcom, M1 Group ve Mikati Foundation'ın kurucu ortağıdır. 1979'da, Abu Dabi'de bulunan Arabian Construction Company'yi ve Orta Doğu'daki en büyük inşaat şirketlerinden birini kurmuştur.

 

 

Bakmadan Geçme