KULLUKÇU 'BU ASİL VE YÜCE RUH SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR'

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıl dönümü Cumhuriyet meydanı Atatürk anıtı önünde de törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.

  • 598
KULLUKÇU 'BU  ASİL  VE  YÜCE  RUH SONSUZA  KADAR YAŞAYACAKTIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her Milli bayramda olduğu gibi 19 Mayıs’ta da CHP Fethiye İlçe  başkanlığı önderliğinde düzenlenen törene yoğun bir katılım oldu.  Törene;  Fethiye Belediye başkanı Alim Karaca ve başkan yardımcısı Oğuz Bolelli  ile CHP’li meclis üyeleri,  CHP Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen, Ali  Cumhur Yaka ve Ömer Süha Aldan, CHP Fethiye İlçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, İYİ Parti Fethiye İlçe başkanı Suat Aybek, Demokrat Parti Fethiye İlçe başkanı Osman Buğdaycı,  bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende; günün anlam ve önemi hakkında CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, ADD  Fethiye  şubesinden  gençlik kolları üyesi Baran Özmetin ve İYİ Parti Fethiye İlçe başkanlığından Salih Gürbüz birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan önce Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra İstiklal marşı okundu.  Konuşmasında;  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Gençliğine Hitabesindeki  bazı  ifadelere yer veren  CHP Fethiye İlçe Başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu; 100 yıldır Türkiye Cumhuriyetini kuran ve ayakta tutan Kuvayi Milliye ruhunun hiçbir zaman yok edilemeyeceğini, söyledi.  100 yıldır bu ruh var ve bir 100 yıl daha ilelebet,  bu ruh yaşacaktır diyen Kullukçu “Bu gün 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma  Gençlik  ve Spor  Bayramının 100. Yıldönümü. Çanakkale  savaşından  beri,  19 Mayıs’ta Kurtuluş mücadelesini başlatan ve Türkiye Cumhuriyetinin temelini atan bu yüce asil ruh;  Kuvayi Milliye ruhu ilelebet edebiyete kadar sonsuza dek yaşayacaktır. Bu asil ruhu 100 yıldır yok etmek isteyenler, geçmişte ve  bu gün olduğu gibi istedikleri  kadar emellerini gerçekleştirmeye çalışsınlar;  asla ve asla başaramayacaklardır. Büyük Önder Atatürk’ün Türk gençliğine  hitabesindeki  ifadelerin  değerini  ve doğruluğunu;  şu yaşadığımız zamanda çok daha  iyi anlamaktayız. Atatürk ve başta İsmet İnönü olmak üzere tüm silah arkadaşlarının bize aşılamış oldukları;  bu asil ve yüce ruhu bizlerde gençlerimize anlatıp, sonuna kadar geleceğe taşıyacağız” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme