KOYUNCU, 'DÖVİZİN DÜŞÜK OLMASI İTHALATI ARTTIRIYOR'

Fethiyeli işadamlarından Fikret Koyuncu, faizlerin düşmesi ve ilçe ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Döviz fiyatlarının düşük seviyelerde seyretmesinin ithalatı arttırdığına vurgu yapan Koyuncu, vatandaşların ellerindeki paraları gelecek dönemlerin zor geçecek kaygısıyla yatırıma dönüştürmediğini ifade etti.

  • 1979
KOYUNCU, 'DÖVİZİN DÜŞÜK OLMASI İTHALATI ARTTIRIYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araç kiralama, turizm ve tel örme atölyesi sektörlerinde faaliyet gösteren Fikret Koyuncu’nun ekonomi piyasası ve faizler üzerine görüşlerini aldık. Yastık altındaki dövizlerin yatırıma dönüşmesi için döviz fiyatlarının artması gerektiğini dile getiren Koyuncu; Fethiye ve civarına her yıl ortalama 5 bin ailenin göç ettiğini söyledi. Öte yandan Koyuncu, faizlerin düşük olmasına rağmen yapılan yatırımların yetersiz olduğuna değindi.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Atlantik Tel Sahibi Fikret Koyuncu, “1991 yılından bu yana Fethiye’de esnaflık yapıyorum. Araç kiralama ve turizmin yanında 11 yılından bu yana da tel atölyem var. 2 dükkanımız var; üretim, montaj ve pazarlama hizmetleri veriyoruz. İnsanlar faizler düştü diye yatırım yapmıyor. Gelecek günlerin zorlu geçeceğini düşünerek, ellerindeki paraları çıkarmak istemiyorlar. Dövizin düşük olmasının ithalatı arttırdığını düşünüyorum. İnsanların yastık altında sakladığı dövizi çıkarması ve yatırımı dönüştürmesi adına döviz fiyatlarının yükselmesi gerekiyor. Belki bunu tepkiyle karşılayanlar olabilir” dedi.

Koyuncu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Çiftçiler üretimden para kazanamadı. Girdi maliyetleri çok yüksek. Son dönemlerde oldukça fazla villa yapıldı. Firma olarak onların çit ve etrafının tel montaj işlerini yaptık. Fethiye’ye yılda 5 bin ortalama aile göçü oluyor. Fethiye’nin yanı sıra Kaş, Kalkan, Dalaman, Ortaca’ya diğer illerden göç eden müşterilerimiz oldu. Fethiye’de yaşayan halka yönelik çok az iş yapıyoruz. Katar krizi ortaya çıkan bir durum oldu. Telin tonu bin 800 TL’ydi… Bu zamanla arttı 6 bin 200 TL’ye kadar çıktı. Şu an tel ve demirde yüzde 30’luk bir gerileme oldu. Buna rağmen haktan yatırıma bir dönüş olmuyor.”

 

 

Bakmadan Geçme