Kökten -Turizmde Altın Yılı Yaşıyoruz-

Fethiye Ölüdeniz'de 30 yıldan bu yana turizmcilik yapan Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, turizmde bu yıl altın yıl yaşandığını belirtti.

  • 1931
Kökten -Turizmde Altın Yılı Yaşıyoruz-
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okullar açılınca çocuklu ailelerin yöreden çekildiğini ancak başta İngiltere olmak üzere Avrupa ve Rusya'dan yöreye turist yağdığını söyleyen Mümtaz Kökten; ''Fakat bu mevsimde yani yaz mevsiminde Eylül-Ekim ayında genelde çocuklu ailelerin geldiği bir bölge Ölüdeniz. Turizm pazarı çok çeşitlendi ve gerçekten bu sene inanılmaz bir turizm sezonu yaşadık'' dedi.

 

''BAKANLARIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ''
Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi olarak kurdukları sistemle üye otellerin odalarını doldurduklarını ifade eden Kökten; ''Bizim burada bir sistemimiz var. Üyelerimiz boş odalarını kooperatifimize bildiriyor. Mümkün olduğu kadar kimseyi mağdur etmeksizin müşterilerin isteği doğrultusunda dağılımı yaptık. Geçtiğimiz bayramda ve son dönemde sadece aşırı yoğunluktan trafikte biraz sıkıntı oldu. Bu konuyla ilgili Ticaret Odası bünyesinde tüm Fethiye, sivil toplum örgütleri olarak toplantı yaptık, raporlarımızı hazırladık. Önümüzdeki günlerde Fethiye olarak Turizm ve Şehircilik Bakanımızı ayrıca Orman Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Burada önemli olan gelen turistleri zor durumda bırakmamak ve yollar ile ilgili sıkıntı yaşanmaması için yetkililere sorunları iletmek ve çözüm bulunmasını sağlamak'' dedi.

 

''REZERVASYONLAR ÇOK İYİ''
Bugünden gelecek yılın rezervasyonlarının da çok iyi olduğunu anlatan Kökten; ''2019 yılı için rezervasyonlarımız başladı. Önümüzdeki senenin bu seneden daha fazla yoğun geçeceğini ümit ediyoruz'' dedi.

 

''BAKANIMIZI DAVET EDECEĞİZ''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un turizmci olmasından dolayı turizmcilerin beklentilerinin yüksek olduğunu da ifade eden Kökten; ''Sayın Bakanımızı Fethiye-Ölüdeniz'e davet edeceğiz. Taleplerimizi ileteceğiz. Sorunları yerinde tespit ederek daha iyi şekilde, sorunsuz bir 2019 turizm sezonu yaşamak için çözüm önerilerimizi de ileteceğiz. Bakanımız olaylara vakıf. En kısa zamanda sorunlarımızı ileteceğiz. Bu yıl da Ticaret Odası bünyesinde Fethiye Belediyesi, TÜRSAB, FETOB, Ölüdeniz Kooperatifi olarak her sene olduğu gibi fuarlardaki tanıtım atağını en iyi şekilde yapmayı planlıyoruz. Fuarlar, yurtiçi ve yurtdışı olarak şu an gündemimizde. Her ay 15 günden 15 güne Ticaret Odasında toplanıyoruz. Fuarlara da tabi ki en iyi şekilde katılmayı düşünüyoruz. Şu anda da yurtdışında ve yurtiçinde katılacağımız bazı fuarlar da planlanmış durumda'' diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme