KAYIT DIŞI EMLAKÇILARA UYARI

Fethiye Emlakçılar Derneği, gerek sosyal medya üzerinden gerekse yasalara uygun olmayan şekilde emlak alım satımı yapan kişi ve kuruluşları uyardı

  • 822
KAYIT DIŞI EMLAKÇILARA UYARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Emlakçılar Derneği, gerek sosyal medya üzerinden gerekse yasalara uygun olmayan şekilde emlak alım satımı yapan kişi ve kuruluşları uyardı. Fethiye'de son 1 haftada yaklaşık 16 kişinin yasal takibe alındığı bildirilirken, Fethiye'de yaklaşık 150-200 kişinin kayıt dışı olarak emlak alım satımı yaptığı ve bu kişilerin de ilgili mercilere şikayet edileceği kaydedildi. Kayıt dışı emlak alım satım ve aracılık faaliyetlerinde bulunan kişi ve kuruluşlara 3 bin 800 TL'den başlayan para cezası yaptırımının bulunduğu da ifade edilirken, yasalara uygun olarak emlak alım ve satımının yapılması gerektiği hatırlatıldı. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, üyelerle birlikte yaptığı toplantıda yasa dışı emlak alım ve satımı yapanların bir kez daha uyarılmasını kararlaştırdılar.

''YÖNETMELİĞE UYALIM''
Serdar Oğuz, yaptığı açıklamada; ''Kayıt dışı olarak emlak alım satım aracılık faaliyetinde bulunan, Sosyal medyada emlakçılık yapan, vergi dairesine ve meslek odalarına kayıtlı olmayan kişiler; vergi kaydınızı ve meslek odası kaydınızı yaptırınız. En kısa zamanda işinizi ve işletmenizi 5Haziran 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti hakkında çıkan yönetmeliğe ve kanunlara uygun hale getiriniz'' dedi.
''KAYIT ALTI ŞART''

Oğuz; yönetmeliğe uygun hareket etmeyenler için cezai yaptırım uygulanacağını ifade ederek; ''Aksi takdirde cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.Takibi, Muğla bölgesinde Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası, Fethiye'de Fethiye Emlakçılar Derneği tarafından, cezai işlemler ise İlçe Vergi Daireleri ve Muğla Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.Sosyal medyada ve emlak satış sitelerinde “Kayıt Dışı” olarak emlak alım satım, kiralama, taşınmaz ticaretine aracılık yapan kişileri Fethiye Emlakçılar Derneği ve Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Fethiye Temsilciliği olarak takip ediyoruz, tespit ediyoruz, ilgilileri ikaz ediyoruz, kayıt altına alınmalarını sağlıyoruz.Yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere göre; her türlü emlak alım satım, kiralama, taşınmaz ticaretine aracılık yapan kişilerin Vergi kaydının, ilgili meslek odası kaydının yapılmış olması zorunludur. Söz konusu faaliyetler “yetki belgesi” olan “yerleşik işletmeler, ofisler” tarafından yapılacaktır'' dedi.
''BİLGİ ALABİLİRLER''

 

Oğuz; ''Bu konuda Fethiye Emlakçılar Derneği'ne başvurulabilmektedir'' diyerek ''İlgililer Fethiye’de Fethiye Emlakçılar Derneği ve Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Fethiye Temsilciliği ile irtibata geçip bilgi alabilirler.Ayrıca; buradan kamuoyuna mesaj vermek istiyoruz; meslek kuruluşu olarak emlak sahiplerini, gayrimenkul alıcılarını, satıcılarını, kiralama yapan kişileri uyarmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

''BİRİKİMLERİNİZİ RİSKE ATMAYIN''

Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, özellikle emlak alımı yapmak isteyen vatandaşları da Korsan olarak çalışanlardan uzak durmalarını isteyip, mağduriyet yaşamamalarını hatırlattı. Oğuz; ''Mağduriyetleri önlemek için; resmi emlakçılar ile alışveriş yapınız. Birikimlerinizi riske atmayınız''diye konuştu.


 

 

Bakmadan Geçme