Kayıp Müzisyen'den Haber Alınamıyor

Antalya Kaş İlçesi ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi sınırında bulunan Gömbe Yaylası İkiz Göller Bölgesi'nde kamp kuran Müzisyen Metin Kor'dan (43) 4 gündür haber alınamıyor

  • 3816
Kayıp Müzisyen'den Haber Alınamıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Antalya Kaş İlçesi ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi sınırında bulunan Gömbe Yaylası İkiz Göller Bölgesi'nde kamp kuran Müzisyen Metin Kor'dan (43) 4 gündür haber alınamıyor.

Eşinin haber vermesi üzerine bölgeye intikal eden AFAD, AKUT ve Jandarma timleri müzisyeni arıyor. Arama çalışmalarına kardeşi Kemal Kor'da katılırken ''Durum tamamen kaçırıldığını gösteriyor'' dedi. Kaş İlçesi Gömbe Muhtarı Süleyman Kocakehya ''Jandarma drone ve arama köpekleri yardımıyla bölgeyi tarıyor. Çadırını yırtık bulduk ama rüzgarda yırtmış olabilir.'' dedi.

Edinilen bilgilere göre, 20 Haziran'da İstanbul'dan Antalya'nın Kaş ilçesi'ne tek başına tatile gelen müzisyen Metin Kor, doğa yürüyüşü yapmak için aracıyla Gömbe Yaylası'na tırmandı.

21 Haziran tarihinde Kaş ilçesi ve Seydikemer İlçesi sınırlarını belirleyen ve çok sayıda çobanın bulunduğu İkiz Göller Bölgesi'nde tek kişilik çadır kurdu. 22 Haziran günü çobanlarla sohbet eden, ve çevreyi dolaşan Metin Kor en son 23 Haziran tarihinde eşiyle mesajlaşmasının ardından bir daha haber alınamadı. Eşi Evin Doğan Kor, sürekli aramasına rağmen telefon ile ulaşamayınca Metin Kor için Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na haber verdi. Jandarma Ekipleri AFAD, AKUT ile de haberleşerek, İkiz Göller Bölgesi'ne hareket ettiler. Burada kayıp müzisyenin  kurduğu çadırın yırtık olduğunu görüp ve içerisinde cep telefonunu ve diğer eşyaları da bulan ekipler, bölgede geniş çaplı arama tarama yaptılar. Herhangi bir ize rastlanılmazken, yaylada bulunan çobanlardan da bilgiler alındı. Arama çalışmalarına Antalya Jandarma ekipleri de katılırken bölgede geniş çaplı drone ile de çekimler yapıldı. AFAD ve AKUT Ekipleri operasyonu sonlandırdığı Jandarma'nın ise arama çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Gömbe Muhtarı Süleyman Kocakehya bölgede arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek ''Müzisyen olduğunu öğrendiğimiz kişi, en son 22 haziran tarihinde çobanlar tarafından görülmüştür. Burada soğuk bir su var. Orada su içmiş ve bir süre beklemiş. Daha sonra çobanlarda görmemiş. Çadırın yırtık olduğu doğru ama büyük bir yırtık yok ve rüzgarda yırtmış olabilir. Jandarma ekipleri havadan drone ve arama köpekleri yardımıyla bölgeyi adım adım tarıyorlar'' dedi.

İstanbul'dan bölgeye giderek arama çalışmalarına katılan Müzisyen Metin kor'un  kardeşi Kemal Kor ise ''Herşey kaçırıldığını gösteriyor. Ayakkabıları, telefonu bütün eşyaları çadırda duruyor. Aracın anahtarı, araçtan 5 metre uzakta yerde bulduk. Çok üzgünüz'' dedi. 

 

Bakmadan Geçme