KAYAKÖY, AT VE SAFARİ TURLARIYLA KEŞFEDİLİYOR

Fethiye'de at ve deve safari turlarına katılan turistler, tarihi Kayaköy'ü gezip ormandaki patika yollarda Ölüdeniz'in doğal güzelliklerini seyrediyor. Tatillerini Fethiye'de geçiren yerli ve yabancı turistler, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin bir arada sunulduğu at ve safari turlarına ilgi gösteriyor.

  • 3130
KAYAKÖY, AT VE SAFARİ TURLARIYLA KEŞFEDİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayaköy’den başlayan at ve deve turları, turistlere iki farklı güzergâhta apayrı heyecan sunuyor. At safari turuna çıkan turistler, at üzerinde ve rehberler eşliğinde Kayaköy ile Ölüdeniz’i keşfetme fırsatı buluyor. Kayaköy’deki 3 at çiftliğince düzenlenen at safari turlarına yılda yaklaşık 15 bin kişi katılırken, bu yıl turlara ilginin biraz az olduğu ifade ediliyor. At sırtında yaklaşık 2 saat süren tura katılanlar, ilk olarak kısa bir teorik eğitimden geçiriliyor. Tur sırasında rehber eşliğinde ormandaki patika yollar kullanılarak Kayaköy’e ulaşılıyor, burada tura katılan turistlere köyün tarihi anlatılıyor. Turistler at sırtında aldıkları tarihi bilgilerin ardından, orman yolundan Ölüdeniz’i kuş bakışı görebilecekleri tepeye çıkıyor. Turun sonunda çiftliğe dönen turistler, isterse bindikleri atları besleyebiliyor. Kayaköy'de ayrıca deve turları da ilgi çekiyor. Deve sırtında yaklaşık 1 kilometre yol alan yerli ve yabancı turistler, Kayaköy manzarasında köyün tarihi dokusunu izleme fırsatı buluyor. Birkaç yıldır turistlerin gözde turları arasına giren deve turları, sabah erken saatte başlayıp, talebe göre akşam saatlerine kadar devam ediyor. Develere binerek Kayaköy’den yola çıkan turistler; Gemiler Koyu’na doğru hareket ederken, Kayaköy’ün dar sokaklarında gezip, bol bol fotoğraf çektiriyor.

''HAREKET YENİ BAŞLIYOR''

At sırtında safari yaptıran Ahmet Güvelek ''At ve fayton turu yapıyoruz. Kayaköy’ün tarihi yerlerini gezdiriyoruz. Şu an turizm kısıtlı olduğu için ilgi normal düzeyde. Seçimlerden sonra hareket yeni oldu. Fiyatlarımız uygun. Çocuklar ve yetişkinler için atlarımız var. Kayaköy’ü, tarihi mezarları ve şapeli gezdiriyoruz'' dedi.

''İŞLERİMİZ ZAYIF''

Safari turlarına beklenen ilginin bu yıl düşük olduğunu ifade eden deve safari ilgilileri ''Sezonumuz kötü. Umduğumuz gibi olmadı. Malum yerli turistin maddi gücü sıkıntılı. Yabancı turistler at ve develere binip binmemek konusunda kararsızlık yaşıyor. Bazen fiyatlardan korkuyorlar. Bizim fiyat tarifemiz standarttır. Yerli ve yabancı turistlerde fiyat farklılığımız yok. Kısa turlarımız 30 TL. Uzun turlarımızda kıyıyı komple gezdiriyoruz, 1 saat sürüyor, uzun turlarımız 120 TL. Gerçekten bu sene geçen seneye göre işlerimiz oldukça zayıf'' diye konuştular.

Bakmadan Geçme