Karaca, 'Bu meclisten vatan haini çıkmaz'

Fethiye Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında Fethiye Körfezi yine meclisin gündeminde yer aldı. AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Turhan Kovancı körfezin temizlenmesi noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gerekli çalışmaları yapacağını dile getirerek, 'Fethiyemiz için bizim yapabileceklerimiz konusunda her zaman destek oluruz' dedi.

  • 3406
Karaca, 'Bu meclisten vatan haini çıkmaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Bir aylık tatilin ardından toplanan Fethiye Belediye Meclisi’nde 14 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Körfezi’ndeki kirliliğin gündemde tutulması ile turizmde yaşanan olumsuzlukları anlattı.

 

Belediye Başkanı Alim Karaca’nın körfez kirliliği ile ilgili konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Turan Kovancı, seçim döneminde CHP’nin körfezin kirliliği sorununu nasıl çözeceklerini anlattığını hatırlatıp; “Biz konuyu Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza ilettik. Sizler öncelikle Büyükşehir Belediyesi olarak lütfen arıtmanın kapasite arttırımını gerçekleştiriniz” dedi. Başkan Karaca, Ölüdeniz, Ovacık ve Hisarönü kanalizasyon ve artıma ihalesinin yakında yapılacağını, 50 milyon TL’lik projenin hayata geçirileceğini, mevcut Fethiye artıma tesisinin de 17 bin metreküplük açığının bulunduğunu; bu kapasiteyi de alabileceğini söyledi. Toplantıda Melek Gözde Hoşafcı’nın Belediye Meclis Üyeleri whatsapp grubunda paylaştığı 1 Mayıs Barış Günü mesajı AK Parti grup sözcüsü tarafından eleştirilince Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bu meclisten vatan haini çıkmaz” dedi. Belediye Meclis Toplantısında 14 madde görüşülürken, AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri eleştiri getirip; bu maddeler sadece CHP’li üyelerin oyları sonucu oyçokluğu ile kabul edildi.

 

AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Turhan Kovancı, Fethiye Körfezi’nin mevcut durumunun düzeltilmesi temizlenmesi için destek vereceklerini kaydetti. Kovancı, “Fethiye gemisi su alırsa içinde hepimiz batarız. Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi, kirliliğin önlenmesi için Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız ciddi şekilde çalışma yapıyor. Sizler seçimde bakanımızın açıkladığı 250 milyon TL’nin yarısına bu işi yaparız demiştiniz. Fethiye seçimde sizi kazandırdı. Bizler sizin arkanızda durmak zorundayız” deyince, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Asıl olan güzel hizmetler yapabilmek. Ortada ciddi bir sorun var. Körfez, DSİ kanallarından gelen alüvyonlarla doluyor. İl başkanı ve verilen soru önergeleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanımız biz temizleyeceğiz dedi. Biz de belediye olarak üzerimize ne düşerse yapacağız” dedi.

 

Öte yandan Fethiye Belediye Meclis Üyesi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı’nın 1 Eylül Dünya Barış günü ile ilgili olarak paylaştığı metnin uygun olmadığını dile getiren Fethiye Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Turhan Kovancı’ya, Başkan Alim Karaca yanıt vererek, “Bu meclisten vatan haini, vatanına ihanet eden çıkmaz. Benim ne kadar vatansever olduğumu herkes bilir. Geçmişimi araştırabilirler, meclis üyemizin arkasındayım. İhanet noktasında bir şey görürsem istifa ederim, görevi bırakırım. Art niyet aramayın. Birçok AK Partili Belediye 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili paylaşımlarda bulundu” dedi.

 

KÖRFEZ ORTAK NOKTAMIZ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “Körfez ortak noktamız biz kimse ile tartışmayız, kavga etmeyiz. Arıtma ile ilgili olarak kapasitesinin 150 bin metreküp, giren atık miktarı ise 133 bin metreküp. Bunun bilinmesinde fayda var. Osman Gürün Başkanımızın paylaştığı sadece bir not şeklindeydi. Gazi Üniversitesi’nden 7 profesör doktorun verilerini paylaştı. Körfezin kirlenme sebeplerinden sadece bir tanesini paylaştı. Basın tarafından sadece o kısım kullanıldı. 1 Ekim’de ihalesinin yapılmasıyla birlikte Fethiye arıtma tesisinin kapasitesi iki katına çıkarılacak, Ovacık Hisarönü arıtmaya bağlanacak. Eğer arıtma ile ilgili bir sorun varsa mutlaka düzeltilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, arıtmadan çıkan su online olarak takip ediliyor. Körfezimiz de temizlenirse Sayın Bakanımıza teşekkürlerimizi ve takdirlerimizi sunarız. Çok büyük bir hizmet olur. Biz burada birbirimizi taşlamayacağız. El ele kol kola gireceğiz. Ben seçilmiş bir belediye başkanı olarak siyaset yapma şansım yok. 4,5 yıl sonra halkın karşısına çıkıp, yine siyasetimizi yapacağız. Halk yetkiyi kime verirse görevi o yapacak. Dünyanın en güzel turizm yerlerinden birinde yaşıyoruz. Seçim döneminde 125 milyona körfezi temizleyeceğiz dediğim zaman DSİ kanallarından bahsetmedim. Bakanımızın yaptığı araştırma 250 milyon TL. MUSKİ’nin daha önce yaptırdığı araştırma 125 milyon TL’ye mal olacağıydı. Burada bir sorun var çözülmesi gerek. İl başkanı ve bakanımızın verdiği bir söz var ve onu takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Körfez ile ilgili konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 14 madde bir bir görüşüldü. Edremit ilçesi ile kardeş şehir projesinin hayata geçirilmesi konusu görüşülürken, bu projede Edremit ilçesinin tarım ve zeytincilik konularında birlikte proje üretileceği belirtildi ve oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan Belediye Başkanı Alim Karaca’ya, Sosyal Demokrat Belediyeler Sendikası’na üye olunması için yetki verilmesi maddesi ise AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin ret oyu kullanmalarına rağmen CHP’li üyelerin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Bir süre önce kurulan Kent Konseyi için Fethiye Belediyesinden talep edilen büro yeri maddesi de oy birliği ile meclisten geçti. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi yanında Kent Konseyi’nin çalışmalarında kullanılmak üzere ofis tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Öte yandan bazı mahallelerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait ve kullanılmayan okul binalarının sosyal tesis olarak kullanılması, tamir ve tadilatlarının yapılması için Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verilmesi maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. İlgili madde ile Gökben, Çamköy, Söğütlü, Faralya ve Karaağaç mahallelerinde kullanılmayan okullar Milli Eğitimden talep edilecek.

 

Karagözler Mahallesi’nde Fethiye Belediyespor Yelken takımının kullandığı tesisin 10 yıllığına kullanım izni verilmesiyle ilgili madde yine oy çokluğu ile kabul edilirken; Çiftlik Mahallesi’nde bulunan ve Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsisli 36 bin 453 metrekarelik alanın spor tesisi kurulmasıyla ilgili madde oy birliği, Ölüdeniz Ovacık Mevkiinde bulunan ve bugüne kadar Fethiye Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılarak kullanılan Ölüdeniz Spor tesisinin 10 yıllığına Fethiye Belediyesi’ne tahsisi ise oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Cumhuriyet Mahallesi 95. Sokağın isminin Cumhuriyet Sokak olarak değiştirilmesi komisyona havale edilirken, Çamköy ve Esenköy Mahallelerinde 22/A için önerilen bilirkişilerin kabul edilmesi oy birliği ile, Fethiye Belediyesi’ne ait limited şirketin anonim şirkete dönüştürülmesi maddesi de tartışılıp, CHP’li üyelerin evet oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi. Bu maddeye AK Parti ve MHP’li üyeler karşı çıkarken, Değirmenbaşı Mevkii’nde bulunan okullar bölgesinin isimlendirilmesi ilgili gündem maddesi ise komisyona havale edildi. Fethiye Belediyesi bünyesindeki kanal açma aracının Fethiye’de kullanılması şartıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devri oy birliği ile kabul edildi.

 

Bakmadan Geçme