Kahramanca öldü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yapan yamaç paraşütü pilotu denize düşerek hayatını kaybederken, yolcusu yedek paraşüt ile denize indi. Asıl mesleği Eczacılık olan bir çocuk babası 46 yaşındaki Ali Es, yaklaşık 20 yılı aşkın süredir tutkunu olduğu yamaç paraşütü sporuna da hizmet veriyordu. Tecrübeli pilotun pilot ile yolcuyu birbirine bağlayan yamaç paraşütündeki çelik çubuklardaki (bar) kuşamın kopması üzerine büyük bir refleksle Rus yolcusunun ardındaki harneste bulunan yedek paraşütü açmayı başardı. Kendisi yaklaşık 500 metre yükseklikten yere çakılırken, yolcusu yedek paraşütle denize inmeyi başardı.

  • 21036
Kahramanca öldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edinilen bilgiye göre, Ölüdeniz Mahallesi'ne tatile gelen Rus uyruklu Mikhail Malyshev atlayış yapmak için yamaç paraşütü pilotu Ali Es ile birlikte Babadağ'ın bin 700 metre pistine çıktı. Hazırlıklarını tamamlayan ikili başarılı şekilde uçuş yaptı. Ölüdeniz üzerine geldikleri anda ikiliden Ali Es ile yolcusunu birbirine bağlayan çelik çubuklara bağlı kuşam koptu. Tehlikeyi fark eden tecrübeli yamaç paraşütü pilotu Ali Es, önünde oturan müşterinin harnesindeki yedek paraşütü çekip bıraktı. Ali Es paraşütten ayrılıp, yaklaşık 500 metreden denize sert bir şekilde düştü. Yolcu Mikhail Malyshev ise açılan yedek paraşütü ile denize indi. Denize sert şekilde düşen Es'in hayatını kaybettiği belirlenirken, yolcu Malyshev de koyda bulunan bir botla Kıdrak Plajı’na çıkarıldı. Malyshev'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Es'in cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturmayı Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ile Sahil Güvenlik 65 Bot Komutanlığı sürdürüyor.

 

KAHRAMANCA ÖLDÜ

Ali Es’in hayatını kaybettiği haberi yamaç paraşütü pilotlarını üzüntüye boğdu. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Organizatörü Kadri Tuğlu, Ali Es’in adeta kahramanlık yaptığını belirtti. Tuğlu sosyal medya hesabından İngilizce olarak “Ali Es eskiden oğlu Kuzey’in kahramanıydı, yapmış olduğu çabayla yolcusunu kurtardığı için paraşüt dünyasında bir kahraman olarak vefat etti” ifadelerini kullandı. Ali Es’in yamaç paraşütü pilotu arkadaşları da “O kendi hayatını düşünmeden yedek paraşütü yolcusu için açıp, canını feda etmiştir. Onu unutmayacağız” diye konuştular.

 

ÇOK TECRÜBELİYDİ

Asıl mesleği Eczacılık olan Seydikemer İlçesi Seki Mahallesi’nde eczanesi bulunan Ali Es, Fethiye ve pek çok il ve ilçede yapılan yamaç paraşütü festivallerinde öncülük yaparken; tutkunu olduğu yamaç paraşütünden kopamadı.

 

DOĞUM YERİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Yamaç paraşütü pilotu Ali Es doğum yeri olan Burdur’da, Burdur Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualarla ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Ali Es’in oğlu Kuzey Es’in, Fethiyespor’un altyapısında futbol oynadığı öğrenildi.

Haber: Erdoğan Karagöz

Bakmadan Geçme