KADIN MİLLİ GÜREŞÇİLER, FETHİYE'DE FORM TUTTU

Türk Milli Kadın Güreş takımının Avrupa ve Dünya şampiyonları Fethiye'de tatil yaparak form tuttu. Önümüzdeki günlerde Niğde'de kamp yapacak olan Türk Milli Kadın Güreş takımı sporcularından bazıları Fethiye'nin tarihi ve turistik yerlerini gezerek, bu kamp öncesi moral ve motivasyon sağladılar. Geçtiğimiz günlerde Avrupa şampiyonasında 50 kiloda 3. olan Evin Demirhan, 65 kiloda Dünya ve Avrupa 3.'sü Derya Bayhan, Avrupa ve Dünya şampiyonu Buse Tosun, Avrupa 3.'sü Beste Altuğ ve yine kilosunda Avrupa 3.'sü Zehra Demirhan bu şampiyonaların yorgunluğunu Fethiye'de atarken, 2020 yılında yapılacak Olimpiyat oyunlarında başarılı olmayı hedeflediklerini söylediler.

  • 2899
KADIN MİLLİ GÜREŞÇİLER, FETHİYE'DE FORM TUTTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'nin Ölüdeniz ve çevresinin yanı sıra tekne turu yapan, bir dalış okuluyla deniz dibine dalışlar gerçekleştiren şampiyon kadın güreşçiler ayrıca Seydikemer İlçesindeki Tlos Antik kenti, Yaka Park ve Saklıkent'i gezdiler. Fethiye'de Çalış Plajındaki Sultan's Aqua Park'ta havuz keyfi yapan genç kadın milli güreşçiler, hayranlarının adeta ilgi yumağı da oldu. Hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiren milli güreşçiler, Fethiye ve çevresinde muhteşem bir tatil yaşadıklarını söylediler. Şampiyon güreşçilerden Evin Demirhan, Fethiye bölgesinin muhteşem güzelliklerinin bulunduğunu, Avrupa Şampiyonası yorgunluğunu Fethiye'de atıp aynı zamanda Niğde'de yapılacak dünya şampiyonası kampı öncesi moral, motivasyon topladıklarını ifade etti.
Evin Demirhan; ''Kadın güreşçiler olarak olimpiyatlarda Türkiye için tarih yazmak istiyoruz. Tabi onun öncesinde vizeyi almak gerekiyor. Bir hafta önce turnuvada üçüncülük elde ettim. Şimdi de Dünya Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Bir hafta kamp aralığımız vardı. Sağ olsun Güler Akman, Salih Eroğlu’nun annesi bizi Fethiye’ye davet etti. Kamp aramızı burada değerlendirdik. Ve çok iyi bir şekilde motive olduk. Çünkü ilk defa Fethiye’ye geldik. Fethiye’yi gerçekten çok beğendim. Türkiye’nin cennet şehri diyebilirim. Çok güzel etkinliklere katıldık. Şimdi önümüzde dünya şampiyonası var. Kazakistan’ın Astana şehrinde yapılacak ve orada ilk 6’ya girenler olimpiyatlara vize alacak. O yüzden Türkiye için, bizim için çok önemli bir maç olacağı için ona hazırlıyorum.  Fethiye’de birçok yere gittik ama gitmediğimiz birçok yer daha varmış. Yaka park’ ı ve Saklıkent'i çok beğendim. Dalış etkinliğinden çok keyif aldık. Ölüdeniz ve bütün her yer muhteşemdi. Vaktimiz olmadığı için yamaç paraşütüyle uçamadık ama inşallah tekrar tekrar geleceğiz buraya ve o etkinliklere de katılacağız. Ben de hedefimi her zaman yüksek tutuyorum. Güreşte birçok şey kazandım ve güreşe hizmet etmek istiyorum. Uluslararası güreş federasyonunda yer almak tek arzum'' ifadelerini kullandı.

Milli kadın güreşçi Derya Bayhan ise hedefinin dünya şampiyonasında yeni madalyalar olduğunu söyledi. Bayhan; ''Ülkemi 62 kiloda temsil ediyorum. Avrupa üçüncülüğüm ve üniversiteler arası dünya üçüncülüğüm var. Arkadaşımın da dediği gibi Güler Teyzemiz sağ olsun bizi davet etti, çok iyi vakit geçirdik. Çok iyi motive kaynağı oldu. Hedefimiz olimpiyatlar. İnşallah güzel başarılar elde ederiz. İlerideki hedefim antrenör olup, geleceğe iyi çocuklar hazırlamak'' diye konuştu.

Zehra Demirhan ise genç kadınlar 50 kiloda Türkiye'yi temsil ettiğini ifade ederek; ''Hedefim ablam gibi Avrupa ve Dünya şampiyonu olup, olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak'' dedi. Zehra Demirhan; '' Bir ay sonra Estonya’ da yapılacak olan Genç Kadınlar Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğim. Onun öncesinde, burada tatilimizi geçirmemiz moral kaynağı oldu. Fethiye, çok güzel bir yer. Buraya tekrar gelmek istiyoruz. Fethiye’nin her yeri çok güzel, gezilecek görülecek çok yerleri var. En çok Saklıkent’i beğendim. Bir ay sonra olacak Dünya Şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim. İleri de ablam gibi Avrupa Dünya Şampiyonu olup, olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bizi buraya davet edip, ağırlayan ve misafirperverliği için de  Gürel Alpman’a çok teşekkür ediyorum'' dedi.

ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

 

Bakmadan Geçme