İtalya'da hükümet güvenoyu aldı

İtalya'da Parlamento'nun üst kanadı Senato'da güvenoyu alan hükümet bugün de parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclis'inde güvenoyu aldı.

  • 388
İtalya'da hükümet güvenoyu aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İtalya’da Parlamento’nun üst kanadı Senato’da güvenoyu alan hükümet bugün de parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclis’inde güvenoyu aldı.

İtalya’da seçimlerden yaklaşık 3 ay sonra kurulabilen hükümet dün Parlamento’nun üst kanadı Senato’da güvenoyu aldıktan sonra bugün de parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclis’inde güvenoyu aldı.

Aşırı sağcı Lig partisi (Lega) ile sistem karşıtı Beş Yıldız Hareketi (M5S) arasında kurulan hükümet 630 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nde 350 evet oyu aldı. Güven oylamasında 236 vekil yeni kurulan hükümete hayır oyu kullandı.

İtalya Temsilciler Meclisi’nde Lig partisinin 124, Beş Yıldız Hareketi’nin ise 222 vekili bulunuyor.

Kendini ’değişim hükümeti’ olarak tanımlayan koalisyon, vergi ve emeklilik reformlarının yanı sıra yoksullara mali yardım vadeden 57 sayfalık bir hükümet planı sözleşmesi imzalamıştı. Hükümetin sözleşmesi güven oylaması öncesinde yapılan oturumdan muhalefet tarafından gerçekçi olmamakla eleştirildi.

Hükümet dün de parlamentonun üst kanadı Senato’da 324 senatörün 171’inden güvenoyu almıştı.

Bakmadan Geçme