İŞÇİ PARTİSİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI

İŞÇİ PARTİSİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşçi partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Melih Eren partililerle birlikte İlçe Binasında bir toplantı düzenleyerek ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. İlçe Başkanı Melih Eren yaptığı açıklamasında “Diyarbakır için 2004 yılında “Büyük Ortadoğu Projesi, Genişletilmiş Orta Doğu, bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir, bir merkez olabilir” diyen Erdoğan, önceki gün Bismil’de projeyi bütün açıklığıyla ortaya koydu” dedi. İşçi Partisi Fethiye İlçe Başkanı Melih Eren “Diyarbakır değiştikçe, Irak değişecek, Suriye değişecek.” Yani; “Önce Türkiye’yi böleceğiz, sonra Irak ile Suriye’yi ve bölgeyi yıllarca bitip tükenmeyecek bir kan gölüne çevireceğiz. Suriye ve Irak’ta çıkmaza giren ABD, “Büyük Kürdistan”ı yaşama geçirebilmek için “Diyarbakır’ı merkez yapma” planına sımsıkı sarıldı. Bunun için tüm piyonlarını ileri sürdü. Planda AKP’nin baş ortağı PKK’dır. AKP, ABD emperyalistleri tarafından PKK ile ittifaka kilitlenmiştir; AKP, Kürdistan projesinin aleti olarak kullanılmaktadır. Tayyip Erdoğan-Barzanî buluşmasının anlamı budur! Plan aynı zamanda, Tayyip Erdoğanları sandığa gömülmekten kurtarma operasyonunu da içermektedir. ABD emperyalizmi, CHP yönetimini de AKP ile aynı yola sokuyor. PKK’nin iki müttefiki olacak; hem AKP, hem CHP! PKK, hem iktidar ortağı, hem de muhalefet ortağı olacak! Böylece, PKK ile işbirliği yasallaştırılacak ve AKP iktidarda tutulacak. Küresel planın özeti budur. CHP’nin İstanbul’da PKK ile işbirliği yapması, AKP’yi iktidarda tutma planının birinci maddesidir. Diyarbakır’da buluşanlar kaybetmeye mahkum olanlardır. Karşılarında ise, en başta Gezi Ayaklanması’nın savaşçıları; 29 Ekim’de alanları dolduran; Anıtkabirin Aslanlı Yolu’nda yürüyen milyonlar vardır. Suriye, Irak, ABD’yi masaya oturmak zorunda bırakan İran var. Koskoca bir Avraya var. CHP ve MHP’yi uyarıyoruz: Mustafa Kemal’in askeri olun! Aslanlı Yol’a gelin ve önümüzdeki Milli Hükümetin ortağı olun. Gelmezseniz, Aslanlı Yol’daki yürüyüş siz olmadan sürer ve Ankara Kalesi’ne Türk bayrağını çeker. Bu kaçınılmazdır. Gelmeyen, AKP ve PKK’nin kaderini paylaşır. İşçi Partilisi en önde, CHP’lisi, MHP’lisi, AKP’nin yurtsever ve Cumhuriyetçileri bu iktidar yürüyüşünde birleşmektedir. Kürdümüz, milletimizin ayrılmaz yurttaşı olarak o yürüyüşün içindedir ve önümüzdeki süreçte çok daha yoğun olarak katılacaktır. Türk Milleti, Aslanlı Yol’dan hükümete yürüyor! Atatürk Türkiye’de yeniden iktidar oluyor. İşçi Partisi görev başındadır. Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Diyarbakır’sız Türkiye olmaz! Diyarbakır bizimdir! Diyarbakır, Türküyle, Kürdüyle Türk Milletinindir. Milletimizi birleştiriyoruz: Bölenleri, yıkacağız! Bütün yurttaşlarımızı, bölünmeye karşı var gücüyle mücadele etmeye, Atatürk’ün İktidar yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme