İMAR BARIŞINDA YANLIŞ BEYANA DİKKAT!

İmar barışı kanunu kapsamında son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken uyarılar yapıldı

  • 2977
İMAR BARIŞINDA YANLIŞ BEYANA DİKKAT!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmar barışı kanunu kapsamında son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken; vatandaşların yanlış beyanlarının kendilerini mağdur edeceği özellikle de 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan binalar için başvuru yapanların paralarının boşa gideceği, ayrıca kaçak yapılaşma nedeni ile para cezasına çarptırılabilecekleri de ileri sürüldü. Kadastro Mühendisi Ali Eseoğlu, imar barışı için yapılan başvuruların dikkatli yapılmasını hatırlatarak; 31 Ekim 2018 tarihine kadar bu başvuruların gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.


Fethiye'de Tapu Kadastro Mühendisi Ali Eseoğlu imar barışı kanununun vatandaşlar için bir fırsat olduğunu, bu kanundan yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan binalar için verildiğini, belge için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacağını söyledi.

Eseoğlu; yapı kayıt belgesi bedelinin ise 31 Aralık 2018 tarihinde ödenmesi gerektiğini belirterek; yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından e-devlet üzerinden yapı kayıt sistemindeki formu doldurarak başvuru yapabileceğini dile getirdi.Eseoğlu; belediyeden alınacak yapı kayıt belgesi ile kendisine gelen vatandaşlara gerekli desteği verdiklerini belirtti.

''BİR BAŞKA ARAZİYE GİRİYOR MU?''


Eseoğlu; ''Kendi dalımızda sınır tespiti imar barışı gibi işlerle uğraşıyoruz. Şuanda güncel olarak imar barışı için vatandaşlarımıza destek veriyoruz. İmar barışı31 Aralık 2017'den önce yapılan binaları kapsıyor. Son müracaat tarihi 31 Ekim2018'dir. 31 Ekim 2018'den sonra girişler olmayacak.Fiyatları da 31 Ekim 2018'e kadar ödemek zorundalar. Vatandaşlarımızın başvuru yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar, binalarına girerken alanlarına az dikkat ederek girsinler. Belediyeden aldıkları kayıt belgelerini kendi kafalarına göre giriş yapmasınlar. Bulunduğu binanın başka bir arsaya tecavüzünün olup olmadığı hakkında bilgi edinsinler. Çünkü bunları açıklama kısmına yazmak zorundalar. Binalarında hissesinin olup olmadığını, kendilerinin bilmesi gerekiyor.Eğer hisseleri yoksa başvuruyu zaten yapamıyorlar.Bundan başka imar barışı belgesi belediyelerden elektrik, AYDEM'den su almalarına yarıyor.Daha sonra girişleri doğru yapmak zorundalar, girişleri yaparken çok yanlış giriş yapıyorlar.Kat mülkiyetine geçerken tapu kadastroda bu girişler takılıyor,bu yüzden işi bileninden hizmet almalarını, sormalarını tavsiye ediyorum.Bizde bu hizmeti veriyoruz. Doktorlar sitesi kat:1 deyiz.Bütün vatandaşlarımızı bekleriz'' dedi.


''BU TARİHTEN SONRA KAÇAKTIR''
Eseoğlu; önemli bir hatırlatma daha yaparak; ''31 Aralık 2017 sonrası yapılan binalara vatandaşlarımız başvuru yapıyorlar. Fakat yanlış yapıyorlar.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre bu tarihten sonra yapılan kaçak binaları önceden yapılmış gibi yani 31 Aralık 2017 öncesine yönelik olarak başvuruyor. Böyle başvurmasınlar. Bakanlarımız yıkım kararı konusunda kesin konuşuyor, belediyemiz gereken cezayı kesiyor, fotoğrafları çekiyor. Her şey belgeyle olmuş oluyor,daha ileride bu tür yanlış beyanlar nedeniyle vatandaşların yatırdıkları paralarının boşa gitme ihtimalİ %90'dır. O yüzden 2017 den sonra bina yapıp imar barışına başvurmalarını tercih etmiyorum.Paralarını boşa yatırmasınlar.Yıkım kararı belki zor ama 30-40 bin TL civarı cezayı kesinlikle öderler, devam ederlerse bir 30 bin TL daha ödeyebilirler.Bu tarihten sonraki binalar kesinlikle kaçak olarak kalıyor. Binamız için imar barışına verdiği paralar da boşa gitmiş oluyor.Yanlış beyannamede bulunan vatandaşlarımız kendi kendilerini mağdur etmiş olacaklar'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme