İlköğretim Haftası törenle başladı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası başlangıcı dolayısıyla Fethiye'de de tören düzenlendi.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene öğrenciler de katıldı.

  • 784
İlköğretim Haftası törenle başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de yeni eğitim öğretim yılı törenle başladı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafındandüzenlenen İlköğretim Haftası törenineFethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Vekili Fatih Ugan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, şube müdürleri ve diğer yetkililerin yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Atatürk Anıtına öğretmenler ile birlikte çelenk sundu. Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız söylendi.

Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Fatih Ugan; “Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve iyi bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz. Okul toplumların yapılarının, insan ilişkilerinin nasıl olacağının, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının neler olacağının, hizmet ettiği toplumun maddi ve manevi değerlerini de öğrencilere aktarır ve davranış haline getirir, getirmelidir. Ülkemizin kalkınması ve Atatürk'ün idealize ettiği "muasır medeniyet seviyesi" ne çıkmamız tüm bireylerin toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi ile mümkün olacaktır. Kesintisiz, güçlü bir demokrasi için en büyük teminat, insan haklarına saygılı, ülkesini ve değerlerini seven, maddi ve manevi değerlerle donatılmış kendine güvenen idealist gençliktir. Bizim çocuklarımız bunu her daim bunu başarabilecek güce ve inanca sahiptir. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme