İLK CEM İBADETİNİ VE SEMAHINI GERÇEKLEŞTİRDİLER

23 Kasım 2018 tarihinde kurulan Fethiye Alevi Kültür Derneği ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

  • 6538
İLK CEM İBADETİNİ VE SEMAHINI GERÇEKLEŞTİRDİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

23 Kasım 2018 tarihinde kurulan Fethiye Alevi Kültür Derneği ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Koca Çalış Şımarık düğün salonu tesislerinde birlik ve dayanışma etkinliği düzenleyen Fethiye Alevi Kültür Derneği, ilk Cem ibadetini ve semahını gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan Ortaca Pir Sultan Abdal Derneğinin semah gösterisi ilgiyle izlendi. Alevi dedesi Mehmet Turan önderliğinde gerçekleşen Cem ibadetinde de eller göğse konularak hak lokması töreni düzenlendi.

Alevi kültürünün tam olarak bilinmediğini belirten Alevi Dedesi Mehmet Turan, “Cem ve semahımız tüm iyi insanlara açıktır. Cem’imiz kelam ile ayakta başlar ve eller göğse konulur. Cem ve semahımız bitene kadar yemek yenmez.  Cem ve semahımızda içki içilmez.  Semah bittiğinde alkış yapılmaz. Semahtan sonra hak lokması ve yemek duası ile yemeğe başlanır” dedi. 

Etkinlik başlamadan önce bir konuşma yapan Fethiye Alevi Kültür Derneği başkanı Hasan Şimşek katılımdan dolayı teşekkür etti. Hasan Şimşek, “Fethiye Alevi Kültür Derneğinin birlik ve dayanışma cemine hoş geldiniz. Derneğimizi 23.11.2018 tarihinde kurduk. Fethiye’de bir Cem evinin olmamasının eksikliğini uzun zamandır yaşamaktayız. Bu amaçlarla yola çıktık ve derneğimizi kurduk. Fethiye Belediyesi derneğimizin faaliyetlerini gerçekleştirmesi için bir yer tahsis etti. Fethiye Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yola katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fethiye Alevi Kültür Derneğinin etkinliğine; AK Parti Fethiye ilçe yönetimi ve Cumhur ittifakı belediye başkan adayı Muhittin Kayabaş, CHP Muğla eski milletvekillerinden Ali Cumhur Yaka ve CHP Fethiye Belediye başkan adayı Alim Karaca ile ilçe yönetimi, CHP Fethiye Belediye Meclis üyesi Ahmet Selim Yücel, CHP Seydikemer Belediye meclis üyesi Ali Kemal Karadenizli, Fethiye ve Ortaca Pir Sultan Abdal derneği yönetimleri ve üyeleri, ADD Fethiye şubesi başkanı Haydar Murat Topçu, Çalış-Der yönetimi, davetliler ve Fethiye’de yaşayan Alevi vatandaşlar katıldılar.

 

Bakmadan Geçme