İLÇE TARIM MÜHENDİSİ DÖVÜLDÜ

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde önceki gün meydana gelen şiddet olayı pes dedirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde çalışan Gıda Mühendisi Mirati Haydardedeoğlu, evinin önünde güpe gündüz öldürülünceye kadar beyzbol sopasıyla dövüldü.

  • 11370
İLÇE TARIM MÜHENDİSİ DÖVÜLDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde önceki gün meydana gelen şiddet olayı pes dedirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde çalışan Gıda Mühendisi Mirati Haydardedeoğlu, evinin önünde güpe gündüz öldürülünceye kadar beyzbol sopasıyla dövüldü. Saldırıya uğrayan Mirati Haydardedeoğlu’nun kafasına ve koluna dikiş atılırken, yaşanılan şiddet olayı üzüntü yarattı.

İddialara göre, Olay 10 Ekim Çarşamba günü meydana geldi.  Edinilen bilgiye göre Seydikemer İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Mirati Haydardedeoğlu, sabah saatlerinde evinin önünde mesaiye giderken iki kişinin saldırısına uğradı. Beyzbol sopaları ile Mirati Haydardedeoğlu’na saldıran kişiler gözleri dönmüş bir şekilde darp ettiler. Görev gereği hijyen denetimi için gittiği yerlerde birçok defa tehdit edildiği ileri sürülen Mirati Haydardedeoğlu saldırı sonucunda ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Haydardedeoğlu’nun kafasına ve koluna dikiş atılıp olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.

TEPKİLER YAĞDI.. 

 Seydikemer İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünde görevli bir çalışana yönelik düzenlenen şiddet olayı ilçeyi ayağa kaldırırken, İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü önünde şiddet olayı kınandı. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Muğla TOÇBİRSEN Başkanı Adem Köseoğlu, Türk Tarım ORMANSEN Başkanı Servet Emiroğlu, Tarım ORKANSEN başkanı Bahadır Tamer, Ziraat Odası Seydikemer şube başkanlığı Muhsin Gümüş, Turgut Tokmak ortak bir basın açıklaması yaparak yaşanılan şiddet olayını kınadı. Kamu çalışanlarına yönelik, giderek artan şiddet ile ilgili yetkili mercileri gerekli yasal tedbirleri hızla almaya bu saldırıyı gerçekleştirenlerin tespit edilip gerekli cezayı almaları istendi.

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, “10 Ekim Cuma günü müdürlüğümüzde görevli gıda mühendisi Haydar Dedeoğlu işe gelirken kimliği bilinmeyen bazı kişiler tarafından saldırıya uğramıştır. Saldırının nedeninin bizim burada yaptığımız görevlerle ilişkili olduğunu tahmin ediyoruz. Bize destek vermek amacıyla Muğla ili Toçbirsen başkanı Adem Köseoğlu, Türk Tarım Ormansen başkanı Servet Emiroğlu, Tarım Orkansen başkanı Bahadır Tamer, Ziraat Odası Seydikemer şube başkanlığı Muhsin Gümüş, Turgut Tokmak, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek bizlere destek olmak istemişlerdir. Kendilerine hem personelimiz hem de şahsım adına teşekkür ediyorum. Arkadaşlarım da bildirilerini okuyacaklardır.” dedi.

Gurup adınaortak açıklamayı Tarım Orkansen başkanı Bahadır Tamer okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere son zamanlarda Kamusal alanda, kamu görevlilerine yönelik şiddet olayları katlanarak artmaktadır. Ülkenin her yerinden, sağlık çalışanlarından öğretmenine kadar uzanan onlarca şiddet haberi gelmektedir.

Bunun son halkası,  10 Ekim 2018 tarihinde Seydikemer ilçemizde gerçekleşmiştir.  İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Mirati HAYDARDEDEOĞLU, sabah saatlerinde evinin önünde mesaiye giderken iki kişinin saldırısına uğramış, beyzbol sopaları ile ölümüne yol açacak tarzda  ve acımasızca darp edilmiştir.  Görevleri esnasında birçok defa tehdit edilen meslektaşımız evinin önünde planlı olduğu çok açık olan bir saldırı sonucu ağır yaralanmış, kafasına ve koluna dikiş atılıp olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Yapılan saldırı tamamen kamu görevlisinin görevini yapmasına engel olmak ve yaptığı görev nedeni ile kamu görevlisine zarar vermek maksatlıdır.Öncelikle meslektaşlarımıza acil şifalar diliyor ve bundan sonraki hukuki süreçler sonuçlanıncaya kadar yanında olacağımızı bildirmek istiyoruz.

Kamusal alanda şiddet öylesine yaygınlaşmış ki, artık, çalışanlar, can güvenliklerinin olmadığının farkında olarak her gün iş yerine gitmekte, endişenin yüksek, motivasyonun yok olduğu bu ortamlarda çalışmaktadırlar.  Bu da sonuçta halkın kamu hizmeti alımına olumsuz olarak yansımaktadır.Kamu çalışanlarına yönelik, giderek artan şiddet ile ilgili yetkili mercileri gerekli yasal tedbirleri hızla almaya bu saldırıyı gerçekleştirenlerin tespit edilip gerekli cezayı almalarını talep ediyoruz.

Meslektaşlarımıza ve kamu görevlilerine karşı yapılan saldırılara karşı dik durmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Kimden gelirse gelsin her türlü saldırı, baskı, haksızlık ve adaletsizlik karşısında pes etmeyen bir meslek için, birlikte çalışmaya ve gayret sarf etmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunmaktadır.  Meslektaşlarımıza ve mesleğimize yönelik saldırıların son bulduğu günler için hep birlikte mücadele etmeliyiz. İnanıyoruz ki bu mücadele sonucunda kazanan, şiddetten arındırılmış bir toplum ve Türkiye olacaktır.” Dedi.


Bakmadan Geçme