HAYIRSEVER ALTI AİLESİNDEN KÖYE KÜTÜPHANE

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Kıncılar Mahallesi'nde Akbük Ortaokuluna hayırsever Altı ailesi tarafından yaptırılan kütüphane, sade bir törenle hizmete girdi

  • 774
HAYIRSEVER ALTI AİLESİNDEN KÖYE KÜTÜPHANE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Kıncılar Mahallesi'nde Akbük Ortaokuluna hayırsever Altı ailesi tarafından yaptırılan kütüphane, sade bir törenle hizmete girdi. Yaklaşık 3 bin 650 kitabın yer aldığı kütüphaneye kısa sürede daha fazla kitap sağlanacağı da bildirildi. Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu açılışta yaptığı konuşmada ''Kütüphaneler açmak için açılmasın. Kapısı devamlı açık kalsın. Öğrencilerimiz devamlı okumak için faydalansınlar'' ifadelerini kullandı.

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Kıncılar Mahallesinde bulunan Akbük ortaokulundan bir öğrencinin Okul Müdürüne 'Okulumuzda kütüphane de olacak mı?' sorusu üzerine Müdür Mustafa Ali Deveci, okula kütüphane kazandırabilmek için Fethiye ve Seydikemer'deki hayırseverler ile iş birliğine geçti. Altı ailesinden İş adamı Necati Altı kardeşleriyle birlikte anne ve babası Nazire-Yusuf Altı adına kütüphane yaptırımını üstlendi. Kısa sürede tamamlanan kütüphanenin açılış törenine Kaymakam Haktan Gökçekuyu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, hayırsever Necati Altı, Songül Altı, Okul Müdürleri, öğretmenler, mahalle muhtarları, öğrenciler ve veliler de katıldı. Törende okul korosu müzik eşliğinde çeşitli şarkıları seslendirdi. Okula kazandırılan kütüphanenin açılışını Kaymakam Haktan Gökçekuyu, hayırsever Necati Altı ve Songül Altı ile birlikte alkışlar arasında yaparken, kütüphane gezilip kitaplar incelendi. Açılış töreninde hayırsever iş adamı Necati Altı ve Songül Altı, kısa birer konuşma yaparak öğrencilerin eğitim öğretimine katkıda bulunmaktan büyük heyecan duyduklarını söylediler. Okul Müdürü Mustafa Ali Deveci de kütüphane sürecini anlatıp, ''Okula atandıktan sonra eksiklerini belirledik. Yemekhane ve bazı diğer bölümler yoktu. İmkanımız da hiç yoktu. O sırada bir öğrencimiz 'Okulumuza kütüphane olacak mı?' diye sordu. Bu öğrencimizin sorusunun ardından harekete geçerek hayırsever Altı ailesinin destekleri ile kütüphanemizi tamamladık. İlk bakışta 3 bin 650 kitap var. Bu sayıyı kısa sürede 5-6 bine çıkarmak istiyoruz'' dedi.

''DEVAMLI AÇIK KALSIN''

Kaymakam Haktan Gökçekuyu da ''Öncelikle hayırseverlerimizin ve eğitim gönüllülerimizin geçmişte çektikleri sıkıntıları şimdi çocukların yaşamaması için kalpten devreye giriyorlar. Ve bu güzel eserleri gerçekleştiriyorlar. Ancak kütüphaneler açmak için açılmasın. Kapısı devamlı açık kalsın. Öğrencilerimiz devamlı okumak için faydalansınlar'' diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme