'Hayat Bir Melodi' Ses Yarışması'nda Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi

Fethiye Gazi Ortaokulu'nun geleneksel hale getirdiği ses yarışması bu sene 'Hayat Bir Melodi' temasıyla gerçekleşti. Ses yarışmasında hünerlerini sergileyen öğrenciler Türk müziğinin birbirinden güzel şarkılarını söyleyerek, dereceye girmek için yarıştılar.

  • 2447
'Hayat Bir Melodi' Ses Yarışması'nda Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Gazi Ortaokulu Ses Yarışması bu yıl da yoğun ilgi ile karşılandı. Gazi Ortaokulu Okul İdaresi ve müzik öğretmenlerinin öncülüğünde düzenlenen ses yarışmasında finale kalan 14 öğrenci Türk müziğinin birbirinden güzel şarkılarını seslendirip, jüriden en yüksek puanı almak için çaba gösterdi. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda Okul Müdürü Ali Koyuncu, öğretmen ve öğrenciler ile bazı velilerinde izlediği ‘Hayat Bir Melodi’ ses yarışmasında finale kalan 14 öğrenci birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

‘Hayat Bir Melodi’ ses yarışmasının açılış konuşmasını yapan Müzik Öğretmeni Esin Yeşilova, “Hayat Bir Melodi yarışmamızı yıllardır takip edenler bilirler. Her yıl çeşitli kavramlardan bir konu belirliyoruz ve şarkılarımızı bu konuya göre seçiyoruz. Bu yıl öğrencilerimle beyin fırtınası yaparak dedikki; müzik zaten hayatımızın bir parçası. Hayatta yaşadığımız yaşanılan her şey bütün duygular bizim konumuz olsun. Ve yarışmamızın adını ‘Hayat Bir Melodi’ olarak belirledik. Okulda ilk elemesini yaptığımız yarışmada 86 kişi katıldı. Bu 86 kişiden 14’ü finalist olarak karşınıza çıktılar. Adı yarışma olduğu için birinci, ikinci, üçüncü seçeceğiz. Ama hepsi bugün size şarkılarını söylemek için çok çalıştılar” dedi.

Jüri Başkanlığını Müzik Öğretmeni Esin Yeşilova’nın yaptığı yarışmanın jüri üyeliklerini de Müzik Öğretmeni Gökhan Memişoğlu, İngilizce Öğretmeni Önder Kayatürk, Matematik Öğretmeni Beril Toker, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Gülender Cindemir, Resim Öğretmeni Derya Yıldızer, Resim Öğretmeni Ufuk Topal, Çamköy Ortaokulu Müzik Öğretmeni Aslı Özabalı Gökçeaslan yaptılar.

Açılış konuşmasının ardından 14 öğrenci şarkılarını söyleyerek hünerlerini sahneledi. Bir birinden güzel şarkıları seslendiren öğrencileri dinleyiciler büyük bir coşkuyla alkışladı. Yaklaşık 2 saat süren yarışma sonunda birinciliği Ekim Kumluk, ikinciliği Sare Tunahan, üçüncülüğü de Hazer Ekin Metin kazandı.

‘Hayat Bir Melodi’ Ses Yarışmasında derece giren öğrencilere hediyelerini vermek için  sahneye çıkan Okul Müdürü Ali Koyuncu, öğrencileri tebrik etti. Koyuncu; “Böyle güzel bir yarışmayı öğrencilerimiz bizlere yaşattığı için başta Esin hocam olmak üzere siz değerli izleyicilere teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gece yaşadık. Bu gece yıllardı Gazi’de gelenek olarak devam ediyordu. Ben bugüne kadar 2 tanesine katıldım. Maalesef Esin Hanım bu sene aramızdan ayrılıyor ve bu yarışma onun jübilesiydi. Ama bu bir ekip işi. Ekip devam ediyor. Esin hanım yerine bu yarışmayı devam ettirecek olan Gökhan Bey var. Esin Hanım da belki ilerde aramıza jüri olarak katılır. Böyle bir okulda çalışmış olmaktan gurur duyuyorum. Öğrencisiyle, velisiyle her zaman herkes bir birinin eksiğini tamamlıyor. Öğrencilerimiz müthiş bir performans sergiledi. Öğrencilerimize şimdiden sonraki hayatta da başarılar diliyor ve müzikten hiç ayrılmamalarını istiyorum” diye konuştu.

Okul Müdürü Ali Koyuncu’nun konuşmasının ardından sahneye fırlayan eski müzik öğretmeni ve CHP Fethiye Belediye Meclis Üyesi Veli Papuşçu, “Burada hepsini hediye vermek gerekiyor. Hepsi başarılı sahne performansı gösterdiler. Bu cesareti göstermeli zaten başlı başına başarıdır. Her öğrencimize blok flüt hediye ediyorum” dedi.

 

Bakmadan Geçme