Gururla Kutladık...

30 Ağustos Zafer Bayramının 96'ncı yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de törenlerle kutlandı

  • 2789
Gururla Kutladık...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ncı yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de törenlerle kutlandı. Fethiye’deki törende konuşan Garnizon Komutanı Binbaşı Sedat Karabay, “Bu büyük zafer ile düşmana son darbe vurulmuş ve ardından icra edilen takip harekatıyla da düşman 9 Eylül’de İzmir’de denize dökülmüştür” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle kutlandı. Törene Kaymakam Muzaffer Şahiner, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Garnizon Komutanı Binbaşı Sedat Karabay, Cumhuriyet Başsavcı vekili Semih Demirkan, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, gaziler, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunduktan sonra Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi.

MUSTAFA KEMAL BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ YAKTI

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayıGarnizon Komutanı Sedat Karabay yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ncı yılı kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Karabay, şöyle konuştu: “Anadolu toprakları o dönemim büyük devletleri ve onların maşaları tarafından işgal edilmiş, ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen sevr anlaşması da dayatılmıştır. İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımıza, yaşlımıza, çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence, zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda, Mustafa Kemal ve onun dava arkadaşları, bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır.”

3 GÜNDE GEÇİLDİ

Karabay, “Bu bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi, son neferine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Süregelen savaşların sonuncusu olan Sakarya Meydan Muharebesinde hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu, milletimizin istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini ispatlamıştır. Artık dünyanın en kahraman, en savaşçı milletine düşen görev düşmana son darbeyi vurmak olmuştur. Mustafa Kemal’in başkomutanlığı altında, beklenmedik bir yerden taarruza geçerek stratejik sahada düşmanı aldatmayı başaran Türk Kuvvetleri, Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçerek, 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha etmiştir. Bu büyük zafer ile düşmana son darbe vurulmuş ve ardından icra edilen takip harekatıyla da düşman 9 Eylül’de İzmir’de denize dökülmüştür” diye konuştu.

TÜRK TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

“Kazanılan Zaferi, muhteşem kılan unsur, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır” diyen Karabay,“Türk Ulusu, bu meydanda da ulu önderin liderliğinde, alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur. Bu sonuçların günümüze de yansıtmakta olduğu gözlemlenmektedir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askerleriyle değil, milletiyle topyekûn olarak savaştıklarını bir kere daha ispatlamıştır” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Gülbahar Yıldız ve Onur Akılı isimli öğrenciler 30 Ağustos Zafer Türküsü ve büyük taarruz şiirlerini okudular.

Bakmadan Geçme